Annonce
Skjern

Allan Olsen kommer til Sædding med en skurvogn: Kom og brok dig - eller få aflad

Det er denne fine skurvogn, Allan Olsen og hans følge lørdag 14. september parkerer ved Sædding Forsamlingshus i forbindelse med en koncert dér om aftenen. Pressefoto
Der er ikke flere billetter at komme efter, når Allan Olsen 14. september giver koncert i Sædding Forsamlingshus. Her medbringer han en skurvogn, hvor der er åbent for sladder og brok.

Sædding: Har du en gang god sladder, du trænger til at få luftet? Eller er der noget, du vil brokke dig over?

Så byder der sig en lidt alternativ mulighed for den slags lørdag 14. september. Af alle steder ved Sædding Forsamlingshus i Rækker Mølle, hvor Allan Olsen om aftenen møder ind på sin ny solo-turné.

Med sig på turens første weekend har den 63-årige kunstner en skurvogn med ovn, skorsten og postkasse - og der er åbent for sladder og brok; også anonymt, hvis det skal være:

- Vi kommer jo skramlende ind i byen som fremmede og ud igen sidst på aftenen. Som venligtsindede og nysgerrige forbipasserende. Og upartiske. Når vi er ankommet, ruller vi vinduet på skurvognen ned. Så kan enhver komme hen og brokke sig, sladre eller lette sit hjerte om dette og hint - og eventuelt få katolsk aflad, hvis man trænger. Alternativt er man også velkommen til at efterlade en hilsen i postkassen, siger Allan Olsen og tilføjer:

- Vi afslører ikke noget. I hvert fald ikke før, vi er langt væk ...

Annonce

Når vi er ankommet, ruller vi vinduet på skurvognen ned. Så kan enhver komme hen og brokke sig, sladre eller lette sit hjerte om dette og hint - og eventuelt få katolsk aflad, hvis man trænger

Allan Olsen, sanger og sangskriver

Fine huse med stemning

Den omfattende turné, der starter 12. september i Klitmøller, bærer titlen 'På afveje' og beskrives som en sand odyssé ud til landets mindste og mest oversete flækker og landsbyer.

Frem til slutningen af marts næste år bliver det til i alt 49 solo-koncerter i udvalgte forsamlingshuse:

- Det er fine huse med masser af stemning og lokale fortællinger. Det glæder jeg mig til at få lov til at være en del af, siger Allan Olsen.

Begejstringen er gensidig. Overalt er der udsolgt, og det vil sige, at der rundt om i afkrogene er solgt 6685 billetter til en aften i selskab med en af kongerigets bedste historiefortællere:

- Jeg har altid haft det fint mellem folk fra udkanterne - folk, der frivilligt eller ufrivilligt lever lidt under radaren. De er de sjoveste at være sammen med. Så nu må vi ud og se, hvad de har at fortælle, tilføjer Allan Olsen.

Ved koncerten i Sædding Forsamlingshus bliver der plads til 140 tilhørere.

Billedet her blev taget i november 2017, da Allan Olsen optrådte i Vostrup Musikhus. Arkivfoto: Jørn Deluran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce