Annonce
Skjern

Allan Olsen kommer til Sædding med en skurvogn: Kom og brok dig - eller få aflad

Det er denne fine skurvogn, Allan Olsen og hans følge lørdag 14. september parkerer ved Sædding Forsamlingshus i forbindelse med en koncert dér om aftenen. Pressefoto
Der er ikke flere billetter at komme efter, når Allan Olsen 14. september giver koncert i Sædding Forsamlingshus. Her medbringer han en skurvogn, hvor der er åbent for sladder og brok.

Sædding: Har du en gang god sladder, du trænger til at få luftet? Eller er der noget, du vil brokke dig over?

Så byder der sig en lidt alternativ mulighed for den slags lørdag 14. september. Af alle steder ved Sædding Forsamlingshus i Rækker Mølle, hvor Allan Olsen om aftenen møder ind på sin ny solo-turné.

Med sig på turens første weekend har den 63-årige kunstner en skurvogn med ovn, skorsten og postkasse - og der er åbent for sladder og brok; også anonymt, hvis det skal være:

- Vi kommer jo skramlende ind i byen som fremmede og ud igen sidst på aftenen. Som venligtsindede og nysgerrige forbipasserende. Og upartiske. Når vi er ankommet, ruller vi vinduet på skurvognen ned. Så kan enhver komme hen og brokke sig, sladre eller lette sit hjerte om dette og hint - og eventuelt få katolsk aflad, hvis man trænger. Alternativt er man også velkommen til at efterlade en hilsen i postkassen, siger Allan Olsen og tilføjer:

- Vi afslører ikke noget. I hvert fald ikke før, vi er langt væk ...

Når vi er ankommet, ruller vi vinduet på skurvognen ned. Så kan enhver komme hen og brokke sig, sladre eller lette sit hjerte om dette og hint - og eventuelt få katolsk aflad, hvis man trænger

Allan Olsen, sanger og sangskriver

Fine huse med stemning

Den omfattende turné, der starter 12. september i Klitmøller, bærer titlen 'På afveje' og beskrives som en sand odyssé ud til landets mindste og mest oversete flækker og landsbyer.

Frem til slutningen af marts næste år bliver det til i alt 49 solo-koncerter i udvalgte forsamlingshuse:

- Det er fine huse med masser af stemning og lokale fortællinger. Det glæder jeg mig til at få lov til at være en del af, siger Allan Olsen.

Begejstringen er gensidig. Overalt er der udsolgt, og det vil sige, at der rundt om i afkrogene er solgt 6685 billetter til en aften i selskab med en af kongerigets bedste historiefortællere:

- Jeg har altid haft det fint mellem folk fra udkanterne - folk, der frivilligt eller ufrivilligt lever lidt under radaren. De er de sjoveste at være sammen med. Så nu må vi ud og se, hvad de har at fortælle, tilføjer Allan Olsen.

Ved koncerten i Sædding Forsamlingshus bliver der plads til 140 tilhørere.

Billedet her blev taget i november 2017, da Allan Olsen optrådte i Vostrup Musikhus. Arkivfoto: Jørn Deluran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce