Annonce
Debat

Alkjærskolen skal selvfølgelig bevares

Annonce

Læserbrev: Skolerne i de store byer skal naturligvis ikke betale prisen for, at skolerne i de mindre landsbyer kan bevares. Den fremtidige skolestruktur er akkurat lige så vigtig for de større bysamfund, som den er for de mindre bysamfund. Det har hele tiden været Ringkøbing Venstreforeningens holdning.

I Venstre ved vi også, hvor vigtigt det er for bosætning og udvikling af landdistrikterne, at der er undervisningstilbud i landsbyerne. I Ringkøbing Venstreforeningen betragter vi det som en investering i kommunens fremtidige udvikling at sikre landsbyskolerne, i kombination med landdistriktsudvikling. Med andre ord så ønsker Ringkøbing Venstreforening en samlet kommune som blomstrer og udvikler sig. Det er en del af vores unikke Rige.

Med 22 folkeskoler spredt ud over Danmarks - arealmæssigt - største kommune og med i alt ca. 57.000 indbyggere, så vil der opstå drøftelse om vores samlede skolestruktur. Det er helt naturligt og også det eneste forsvarlige. Skolestrukturudvalget blev sat i verden for at undersøge hvilken skolestruktur, der tjener vores børn og kommune bedst. Skolestrukturdrøftelsen handler således om fremtidige investeringer.

At bringe en lukning af Alkjærskolen i spil er således det glade vanvid. Alkjærskolen har masser af elever, høj faglighed og trivsel. Og så er Alkjærskolen endda én af kommunens billigste skoler at drive. Derudover kan Alkjærskolens elever slet ikke være på Ringkøbing Skole - det er skolen alt for lille til. Så lad os én gang for alle få stoppet rygterne på dette område. Byrådet bør hurtigst muligt melde klart ud: Alkjærskolen skal IKKE nedlægges. Det vil give tryghed til de mange elever og deres forældre.


At bringe en lukning af Alkjærskolen i spil er således det glade vanvid. Alkjærskolen har masser af elever, høj faglighed og trivsel.

Pia Olivia Christensen


Det er uomtvisteligt, at det vil koste kommunen penge at fastholde den nuværende skolestruktur, men pengene hertil må findes i ekstra bevillinger. Det er også Ringkøbing Venstreforeningens holdning. Alle børn har ret til en skolegang, som skaber glæde og trivsel. Dette danner grundlag for det gode børne- og senere voksenliv. Det fortjener ethvert barn. Og for os voksne vil det til enhver tid være en god investering at sikre børns trivsel og udvikling, da børnene er vores fremtid.

Vedr. skolestrukturudvalget kan der – som i alt andet politik – skabes masser af politisk spin, hvis man ønsker at gøre opmærksom på sig selv. Jeg håber ikke, at amerikanske forhold bliver en del af den lokalpolitiske virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce