Annonce
Ringkøbing

Alfred Morsing Kristensen glæder sig til et come back: - Endelig kan vi komme i skole igen

Alfred Morsing Kristensen går i 9. klasse på Ringkøbing Skole og glæder sig til på mandag. - Der har i lang tid været så mange "måske-er", så det er virkelig dejligt, at vi nu endelig kan komme tilbage, siger han. Foto: Johan Gadegaard
Alfred Morsing Kristensen glæder sig til at udskifte den kedelige hjemmeskole med den rigtige skole.

Ringkøbing: På mandag kan afgangseleverne i folkeskolen i Nord- og Vestjylland vende tilbage til noget, der ligner en almindelig skoledag.

Der er stadig restriktioner. De må kun være i skole 50 procent af tiden - resten af tiden undervises de fortsat via computeren. De skal testes flere gange om ugen, men de må komme i skole.

De må forlade hjemmeskolen og cykle hen på skolen, hvor de skal sidde i klasselokalet med deres klassekammerater og deres lærer.

De må holde frikvarter sammen med de andre, og de skal pakke madpakken ud - og ikke bare kigge ind i et køleskab, der er mere eller mindre interessant.

Alfred Morsing Kristensen går i 9. klasse på Ringkøbing Skole og glæder sig til på mandag:

- Der har i lang tid været så mange "måske-er", så det er virkelig dejligt, at vi nu endelig kan komme tilbage, siger han.


Der har i lang tid været så mange "måske-er", så det er virkelig dejligt, at vi nu endelig kan komme tilbage.

Alfred Morsing Kristensen, skoleelev


Annonce

Kan se flere af kammeraterne

Alfred Morsing Kristensen glæder sig især til at kunne være sammen med lidt flere end bare den lille "boble" på to-tre kammerater, som han har set indtil nu:

- Selvom det jo nok bliver lidt mere striks med restriktioner på skolen nu, end det var i sommer, så glæder jeg mig bare til at se de andre, siger han og fortsætter:

- Lærerne har været gode til at gøre undervisningen varieret. Vi har for eksempel haft opgaver i køkkenet og den slags, men når man er hjemme og i hjemmeskole, er det bare det samme, det samme, det samme man gør hele tiden og hver dag.

Han glæder sig derfor til at komme tilbage til den rigtige skole.

- Når man sidder ved computeren, tager det også lidt længere tid at lære de nye og mere svære ting. Når vi er sammen med læreren, er det nemmere at få hjælp, man kan forstå, siger han.

Eleverne har endnu ikke fået detaljerne om, hvordan de må komme tilbage, men det forventer Ringkøbing Skole at kunne give dem, inden de går på weekend.

- Vi arbejder på højtryk for helt at forstå detaljerne i aftalen. Når vi har styr på, hvordan vi må gøre det, giver vi straks eleverne besked, lover Helle Lasthein Jensen, leder af overbygningen på Ringkøbing Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce