Annonce
Sport

Alexander Kamp skifter til Trek og får kontrakt i to år

Geir Olsen/Ritzau Scanpix
Cykelrytteren Alexander Kamp kører i de kommende to sæsoner for Trek-Segafredo.

Cykelrytteren Alexander Kamp skifter til Trek-Segafredo, skriver World Tour-holdet i en pressemeddelelse.

25-årige Kamp kører i øjeblikket for det danske hold Riwal Readynez, og han er med i etapeløbet PostNord Danmark Rundt, der onsdag begynder i Silkeborg.

På Trek-Segafredo bliver han holdkammerat med blandt andre landsmændene Niklas Eg og Mads Pedersen, mens Kim Andersen er sportsdirektør på holdet.

- Jeg er glad for at blive en del af et af de største hold i verden. Jeg kender Mads Pedersen ret godt, og han har fortalt mig, at holdet er rigtig godt organiseret.

Kamp håber at kunne gøre sig gældende i store dele af cykelkalenderen som Trek-rytter.

- Trek-Segafredo har både en stærk klassiker- og Grand Tour-trup, og jeg håber at være i stand til at passe ind i dem begge, siger han.

Holdchefen Luca Guercilena fortæller, at Trek-holdet har fulgt Alexander Kamp i et godt stykke tid.

- Han er en stærk, hurtig og meget alsidig rytter, og i år har han taget et markant skridt ved at vinde en etape i Yorkshire.

- Han har absolut fortjent en chance for at bevise sit værd på World Touren, og vi er glade for at kunne byde ham velkommen, siger Guercilena i pressemeddelelsen.

Ud over årets fornemme etapesejr i Yorkshire og flere andre flotte resultater, kan Kamp også prale af at have kørt et år i rødt og hvidt, efter han i 2016 blev dansk mester på landevej.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce