Annonce
Sport

Alexander Kamp skifter til Trek og får kontrakt i to år

Geir Olsen/Ritzau Scanpix
Cykelrytteren Alexander Kamp kører i de kommende to sæsoner for Trek-Segafredo.

Cykelrytteren Alexander Kamp skifter til Trek-Segafredo, skriver World Tour-holdet i en pressemeddelelse.

25-årige Kamp kører i øjeblikket for det danske hold Riwal Readynez, og han er med i etapeløbet PostNord Danmark Rundt, der onsdag begynder i Silkeborg.

På Trek-Segafredo bliver han holdkammerat med blandt andre landsmændene Niklas Eg og Mads Pedersen, mens Kim Andersen er sportsdirektør på holdet.

- Jeg er glad for at blive en del af et af de største hold i verden. Jeg kender Mads Pedersen ret godt, og han har fortalt mig, at holdet er rigtig godt organiseret.

Kamp håber at kunne gøre sig gældende i store dele af cykelkalenderen som Trek-rytter.

- Trek-Segafredo har både en stærk klassiker- og Grand Tour-trup, og jeg håber at være i stand til at passe ind i dem begge, siger han.

Holdchefen Luca Guercilena fortæller, at Trek-holdet har fulgt Alexander Kamp i et godt stykke tid.

- Han er en stærk, hurtig og meget alsidig rytter, og i år har han taget et markant skridt ved at vinde en etape i Yorkshire.

- Han har absolut fortjent en chance for at bevise sit værd på World Touren, og vi er glade for at kunne byde ham velkommen, siger Guercilena i pressemeddelelsen.

Ud over årets fornemme etapesejr i Yorkshire og flere andre flotte resultater, kan Kamp også prale af at have kørt et år i rødt og hvidt, efter han i 2016 blev dansk mester på landevej.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce