Annonce
Debat

Aldrig mere en 11. marts

Annonce

Det kunne vel have været værre...

Når alt kommer til alt kunne statsminister Mette Frederiksen have bebudet langt skrappere corona-restriktioner, da hun fredag eftermiddag klokken 14 holdt pressemøde. Hun kunne eksempelvis have lukket hele landet ned, sådan som det skete den 11. marts.

I stedet blev det til forholdsvis beskedne indgreb som eksempelvis begrænsninger af forsamlinger til 50 personer, mens antallet af tilskuere til fodboldkampe sænkes til 500. Restauranter og barer skal lukke klokken 22, og det er selvfølgelig ærgerligt for restauratørerne; men igen - det kunne have været værre.

Se bare på, hvordan det er gået i Israel. Det første land, der lukkede totalt ned, og som hurtigt fik styr på epidemien. Så slappede israelerne af, og inden de kunne nå at sige co-ro-na, var antallet af sygdomstilfælde eksploderet.

Nu har de så følt sig tvunget til at lukke landet totalt ned igen - som i totalt. Økonomien vaklede i forvejen efter første nedlukning; når nummer to er ovre, tør vist ingen tænke på, hvordan landet ligger.


Skal vi ikke give hinanden håndslag på, at på det plan - og helst endnu lavere - skal det blive liggende frem over.


Israel ligner Danmark i størrelse og udviklingsgrad. Hvis det kan gå så galt for dem, kan det gå lige så galt for os, hvis ikke vi tager os sammen.

Men det er godt, at Mette Frederiksen trods alt valgte en håndfuld forholdsvis bløde indgreb, der højst lægger en dæmper på natte- og selskabslivet, og ellers holdt sig til at prædike budskabet om social afstand og god håndhygiejne som midler til at holde coronaen stangen.

En israelsk løsning ville ikke have været til at bære; spørgsmålet er også, om den ville fungere bedre. Kan man tale om en "dansk model", når det gælder corona-kontrol, så går den i retning af at stole på, at folk af sig selv overholder en håndfuld simple retningslinjer, der nedsætter smitterisikoen.

Her i Ringkøbing-Skjern Kommune kan vi glæde os over, at antallet af smittede er beskedent - 12 tilfælde den sidste uge, hvilket giver en sygdomsfrekvens på 21 pr. 100.000 indbyggere. Det er under landsgennemsnittet, og skal vi ikke give hinanden håndslag på, at på det plan - og helst endnu lavere - skal det blive liggende frem over.

Aldrig mere en 11. marts!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Vestjysk minkavler: Vi afliver ingen mink i weekenden - og jeg er ikke 100 procent sikker på, vi gør det på mandag

Annonce