Annonce
Ringkøbing

Aldi inviterer til temadag om en mere bæredygtig fremtid

Den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby dukker op på Torvet i Ringkøbing på lørdag. Arkivfoto
Mød cykellegenden Jesper Skibby og bliv klogere på FN's verdensmål på Torvet.

Ringkøbing: De kan møde Jesper Skibby, bliv klogere på FN’s verdensmål og få en oplevelse for hele familien i Aldi's telt, når kampagnen Danmark for Målene på lørdag 18. maj kl. 10-14 besøger Ringkøbing.

Kampagnen handler om at udbrede kendskabet til FN’s 17 verdensmål. Mål, der skal være med til at sikre en mere bæredygtig verden for alle inden 2030.

Aldi er partner i kampagnen og inviterer til et arrangement med konkurrencer for både børn og voksne. I Aldi's telt kommer der til at foregår en række aktiviteter for krop og sjæl, og der er mulighed for at vinde et gavekort til Aldi på 5.000 kroner.

Derudover kommer den tidligere professionelle cykelrytter, Jesper Skibby, som vil tale om glæden ved at cykle for at få endnu flere cykler på gaderne.

Danmark for Målene kører fra maj til august og besøger 48 byer i perioden.

Hele familien er inviteret til at kigge forbi på Torvet i Ringkøbing, hvor Jesper Skibby vil være til stede fra cirka kl. 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce