Annonce
Sport

Alaphilippe i gult: Min Tour er allerede en succes

Pascal Pavani/Ritzau Scanpix
Halvvejs inde i årets Tour de France bliver det beskrevet som en succes af Julian Alaphilippe, der er i gult.

For Julian Alaphilippe har dette års Tour de France i den grad levet op til forventningerne, selv om halvdelen af løbet stadig mangler.

Det siger franskmanden, der i øjeblikket har løbets gule førertrøje, på et pressemøde på tirsdagens hviledag.

- Før Touren var mit mål at gøre det godt i Tourens første halvdel, siger Alaphilippe ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har arbejdet hårdt med det for øje, hvilket også er årsag til, at jeg ikke har tænkt så meget på den sidste halvdel af Touren, men mere på hvad jeg allerede har opnået på de første ti dage.

- Det er mere, end hvad jeg havde forestillet mig. Min Tour er allerede en succes. Alt, der sker nu, er en bonus, siger han.

Den 27-årige franskmand har haft to perioder i den gule trøje, som han første gang trak over hovedet efter at have vundet 3. etape.

Efter 6. etape måtte han overdrage den til italienske Giulio Ciccone, men vandt den tilbage på 8. etape, hvor Alaphilippe kørte fra feltet på den sidste stigning og sluttede som nummer tre på etapen.

Franskmanden fører samlet med 1 minut og 12 sekunder ned til nummer to, som er sidste års vinder, Geraint Thomas.

På trods af de gode takter gør Alaphilippe sig dog ingen forhåbninger om at beholde trøjen hele vejen til Paris.

- Jeg er glad for, at det er en sprinteretape i morgen (onsdag, red.), for det giver mig nok endnu en dag i den gule trøje, så længe der ikke sker styrt, siger han.

- Men jeg ved også, at Pyrenæerne og enkeltstarten kommer. Jeg ved, at det ikke er min stærke side, men jeg har forbedret mig og arbejdet hårdt med det.

- Jeg har ikke tænkt mig at udfordre de bedste enkeltstartsryttere, men jeg vil give den alt, hvad jeg har, som altid. Med den rute og med den gule trøje, hvis jeg stadig har den der, håber jeg at levere en overraskelse, siger Alaphilippe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce