Annonce
Kultur

Akvareller og æg-tempora: Ny udstilling åbnet i Kirkehuset

Et billede af Karen Julie Frederiksen, der udstiller i Kirkehuset sammen med Hans Erik Schmidt.
Karen Julie Frederiksen og Hans Erik Schimidt udstiller værker frem til den 20. marts.

RINGKØBING: To nye navne udstiller til og med den 20. marts i Kirkehuset i Ringkøbing.

Karen Julie Frederiksen har malet akvarel i mange år og udstillet mange steder. I årene 2003 til 2011 har hun deltaget i kurser i akvarelmaling på Kreta med Peter Skjøt. I to semestre var hun elev hos Fritz B. Petersen på Aarhus Kunstakademi, og har desuden deltaget på flere kurser hos svenske akvarelmalere.

Karen Julie Frederiksen er nu pensioneret efter mere end 40 års arbejde som sygeplejerske.

Hans Erik Schmidt maler hovedsageligt akvarel, men hans store interesse for byzantinske ikoner har medført, at han også er begyndt at male æg-tempera på træ. Efter mere end 40 år som aktiv ingeniør er Hans Erik Schmidt nu er pensioneret, og har derfor fået mere tid til at dyrke sine fritidsinteresser.

Arrangør af de skiftende udstillinger i Ringkøbing Kirkehus er Kunstudvalget, der fungerer under Ringkøbing Menighedsråd. Der er åben i kirkekontorets åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce