Annonce
Ringkøbing-Skjern

Akutteamet er kommet godt fra start allerede inden indvielsen

Social- og sundhedsudvalgsformand Lennart Qvist mødtes mandag med sygeplejerskerne ved Akutteamets bil. Her klippede han det røde bånd, der markerede den officielle indvielse af teamet, og fik en status på teamets første opgaver. Foto: Rksk
Ringkøbing-Skjern Kommunes akutteam på sundhedsområdet, der blev indviet mandag, skal sikre en tidlig indsats og optimere det tværgående samarbejde, så borgeren kan undgå unødig indlæggelse på hospital.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når en borger i hjemmeplejen oplever forværring i kronisk eller akut opstået sygdom, kan det sundhedsfaglige personale på ældrecentre, hjemmesygeplejersken, den praktiserende læge og lægevagten fremover på hverdage fra 7.30-16.00 få assistance af kommunens nye akutteam.

Fra marts forventer Lotte Boserup, der er områdeleder for hjemme- og sygeplejen samt akutfunktionen, at akutteamet vil være fuldtalligt og kunne være i beredskab helt frem til kl. 23.00, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi er i fuld gang med at ansætte de sidste to sygeplejersker til akutteamet, fortæller hun.

Akutteamet har siden årsskiftet været på flere opgaver hos borgere, der med teamets assistance kunne blive behandlet og undersøgt hjemme frem for at skulle omkring hospitalet.

Ved at køre ud til komplekse og akutte opgaver, der kræver specialiseret faglig viden, på ældrecentre og i borgerens eget hjem, vil akutteamet udfylde det gab, der kunne opstå i borgeres overgange mellem hjemmeplejen, ældrecentre og hospitalet.

Samtidig kan akutteamet hjælpe med at modtage borgere på ældrecentre, der bliver udskrevet fra hospital om aftenen og i weekender.

Annonce

Gode erfaringer

- Erfaringerne fra andre kommuner såvel som fra de første dage med vores eget akutteam har været gode. I takt med, at vi som befolkning bliver ældre og får flere kroniske sygdomme, har der også været efterspørgsel fra sygehusvæsenet og de praktiserende læger efter et udekørende akutteam, forklarer Lotte Boserup.


Erfaringerne fra andre kommuner såvel som fra de første dage med vores eget akutteam har været gode.

Lotte Boserup, områdeleder ved Ringkøbing-Skjern Kommune


- Tanken bag akutteamet er, at det skal være med til at styrke et nært og sammenhængende sundhedsvæsen og at borgeren på forkant vil møde en specialiseret hånd. De borgere, der kommer i berøring med akutteamet, typisk vil komme fra ældrecentre og Hjemmeplejen, og vil have brug for specialiseret sygeplejefaglig vurdering og undersøgelser, siger hun og tilføjer:

- En del borgere vil være henvist fra almen praksis eller vagtlæge med akut opstået sygdom eller med forværring af en kendt sygdom. Herudover kan det være nyligt udskrevne borgere fra hospital med behov for akut opfølgning.

Annonce

Samarbejde med læger

Akutteamet har mulighed for at køre ud og foretage akutte vurderinger og udvidede undersøgelser efter aftale og i tæt samarbejde med de praktiserende læger.

- Derved kan sygeplejerskerne i akutteamet blandt andet sikre en tidligere indsats hos borgere, der bliver syge og dermed også en hurtigere afklaring om behov for indlæggelse eller en mere smidig overgang til aflastningsplads eller modtagelse fra hospitalerne, ligesom de ventes at kunne højne kompetencerne i Sundhed og Omsorg generelt, forklarer Boserup.

Akutteamet har base sammen med akutaflastningspladserne på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing, hvorfra de vil dække hele kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce