Annonce
Debat

Akutklinikker skal have flere funktioner

Annonce

Læserbrev: Der er mandag den 4. januar truffet beslutning om forlængelse af den midlertidige lukning af akutklinikker i Grenaa, Silkeborg, Skive og Ringkøbing til den 24. januar 2021. Der må ikke være tvivl om at akutklinkkerne genåbner. Det gør de straks, når antallet af indlagte COVID 19-patienter falder.

Midlertidig lukning er alene for at sikre behandling af indlagte og fortsætte behandling af kræft og andre sygdomme, som er livtruende og kan forhindre førerlighed. Det er nødvendigt at anvende personalets ressourcer bedst i en sådan situation. Øvrige planlagte operationer og behandlinger er allerede aflyst. Det medfører store ulemper for de patienter, som får en planlagt aktivitet udsat.

De praktiserende læger kører fortsat på hjemmebesøg, så mange undgår transport til akutklinik i perioden.

Den socialdemokratiske gruppe henleder opmærksomheden på, at det alene er Dansk Folkeparti, som ikke er med i denne beslutning. Tak til de øvrige for det brede beslutningsgrundlag.

Sagen vil igen blive behandlet både i hospitalsudvalget og i forretningsudvalget i uge 3, og forhåbentlig er antallet af indlagte patienter med COVID-19 faldet, så akutklinikker kan genåbnes.

Hospitalsudvalget drøfter mulighed for, at vaccination mod COVID-19 kan ske på akutklinikkerne i forbindelse med genåbningen, så borgerne kan blive vaccineret i nærområdet.


Sagen vil igen blive behandlet både i hospitalsudvalget og i forretningsudvalget i uge 3, og forhåbentlig er antallet af indlagte patienter med COVID-19 faldet, så akutklinikker kan genåbnes.


Socialdemokratiet ønsker en generel drøftelse om aktiviteter, som kan flyttes til de 4 akutklinikker for at få flere opgaver til klinikkerne, så flere sundhedsydelser kan tilbydes i nærområdet. Vi vil være aktive i denne debat og sikre, at der sker konkrete beslutninger

Tak til personalet i Region Midtjylland, som har ydet en helt ekstraordinær indsats i det forløbne år. Det lykkedes efter sommerferien at komme tilbage i normal drift og endda få afviklet en stor del af den ophobede venteliste efter forårets epidemi, men så fik pandemien igen fat. Personalets arbejdsmiljø har været- og er belastet af situationen. Usikkerhed om opgaver, værnemidler og frygt for smitte giver ikke et godt arbejdsmiljø.

Vi vil ønske alle et godt nytår og fortsætte det politiske arbejde for bedre sundhedsydelser i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce