Annonce
Ringkøbing-Skjern

Akutklinik lukker hvis coronaen kræver personalet overført til Herning Sygehus

Akutklinikken i Ringkøbing, der i 2017 under regionsrådsvalget blev besøgt af regions- og byrådspolitikere, kan blive midlertidigt lukket, hvis personalet skal bruges på Herning Sygehus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Regionsrådet vedtager, at personalet på akutklinikken i Ringkøbing og på Sundhedscentret i Tarm kan overføres til Herning Sygehus, hvis coronaepidemien kræver det. Også akutlægebilen i Ringkøbing kan blive lukket midlertidigt.

Ringkøbing-Skjern: Regionsrådet siger i dag ja til, at akutklinikken i Ringkøbing kan lukkes midlertidigt og personalet overføres til Herning Sygehus, hvis antallet af coronapatienter stiger og lægger yderligere pres på det særlige Covid-afsnit. Også medarbejdere på sundhedscentrene i Tarm, Lemvig og Brande skal kunne overføres til Herning.

Sagen var til behandling i går i regionens hospitalsudvalg og forretningsudvalg, hvor det fik enstemmig opbakning af politikerne.

Embedsværket forklarer politikerne, at coronaepidemien er en særlig udfordring for Hospitalsenhed Vest, der dækker et stort geografisk optageområde med mange matrikler og samtidig udfører megen kræftkirurgi. Lige fra epidemiens begyndelse har der været mange coronapatienter med Herning og Holstebro som de værst ramte kommuner. Hospitalsenheden Vest er derfor særligt presset til at etablere ekstra intensiv kapacitet.

Samtidig er der ”mange personaleressourcer fastlåst til opretholdelse af decentrale behandlingstilbud til et vigende antal patienter”, hedder det fra embedsmændene, der sigter til akutklinikken i Ringkøbing.

Hvis akutkliniken lukker på grund af coronapresset, skal borgerne i stedet søge til Herning Sygehus med akutte skader. Samtidig lukker også muligheden for at få taget røntgenbilleder i Ringkøbing, lige som vagtlægekonsultationen lukker. Syge kan dog i stedet få et hjemmebesøg af vagtlægen.

Regionrådet siger i samme omgang ja til, at akutlægebiler kan blive taget ud af drift, hvis lægernes arbejdskraft skal lægges på sygehuset. Her er akutbilerne i Lemvig, Ringkøbing og Grenå udpeget som de første til at blive taget ud af drift, da de kører færrest ture.

Annonce

Fødsler samles i Herning

Også gravide i Holstebro-området må være forberedt på, at barnet kan blive blive født som herningenser. Regionsrådet siger nemlig ja til, at fødeafdelingen i Holstebro lukkes midlertidigt, og alle fødsler sker i Herning. Regionen forventer, at der i april bliver født 231 børn, og 45 af dem kommer til verden i Holstebro.

”Fødslerne i Holstebro kræver døgndækket obstetrisk speciallægetilstedeværelse året rundt. En midlertidig samling af fødslerne i Herning vil således frigøre speciallæge-ressourcer, som i stedet kan bidrage til udredning og behandling i Hospitalsenheden Vests nyoprettede COVID-19 afsnit”, hedder det.

Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for hospitalsudvalget, understreger, at en eventuel nedlukning af akutklinik, lægebiler og fødeafdeling kun er midlertidig og vil løbe frem til 31. maj.

- Jeg tør ikke sige, om det kan blive virkelighed. Det er antallet af indlagte patienter, der afgør det, og desuden om der opstår sygdom blandt sundhedspersonalet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce