Annonce
Navne

Aktivt diamantbrudepar fejrer de mange år

Birthe og Evald Lynggaard kan fejre diamantbryllup torsdag den 6. december. Privatfoto
Annonce

Ådum: Et aktivt par i Ådum, Birthe og Evald Lynggaard, kan fejre diamantbryllup torsdag den 6. december. Dagen markeres med morgensang på gartneriet på Teglværksvej.

I dagens anledning samles familien. De to døtre og en søn her i landet kommer med familie, og sønnen Freddie og hans kæreste fra Canada kommer. Fra Armenien kommer Frances, tidligere udvekslingsstudent i familien. Parret ser med forventning frem til familiens besøg, som vil strække sig henover weekenden.

På gartneriet binder Birthe og Evald kirkegårdskranse, laver dekorationer og anden pynt til adventstiden, sælger juletræer og andet, som de plejer. De tager imod kunderne med kaffe på kanden og glæder sig over at have liv og aktivitet omkring sig. Tres års godt samarbejde og de fælles rutiner giver dagene indhold og er kendetegnende for det udadvendte og imødekommende par.

Parret her en alsidig hverdag. De producerer for eksempel kirkegårdskranse og laver dekorationer, som de sælger fra gartneriet på Teglværksvej. Privatfoto
Annonce

En annonce og et flyt til Ådum

Det halve af deres liv har de nu boet i Ådum, hvor de hurtigt faldt godt til. Birthe og Evald kommer oprindeligt fra Tørring og Brande. Da de blev gift, boede de i Brande og blev der en årrække indtil først i 70'erne, hvor de flyttede til Langeland i forbindelse med, at Birthe fik arbejde som bogholder på Tranekær Gods.

På en ferietur til Sæby i 1978 sad de og læste Jyllandsposten og fik øje på en annonce med ejendom til salg på Teglværksvej i Ådum. Prisklassen lød passende, der var bopælspligt og landbrugspligt. Evald var tømrer, men vokset op på gartneri, så ingen tvivl om, at de ville kunne dyrke jorden.

De afbrød ferien og kørte til Ådum. De faldt for stedet. Evald lagde straks mærke til den fantastiske udsigt ud over landskabet og til både by og kirke. Det havde han savnet på Langeland.

Annonce

Et virksomt liv

Så de slog til, og efter en periode, hvor Evald boede hos en bror i Ølgod, mens han satte ejendommen i stand, flyttede familien ind. I 1980 havde Evald nyt stuehus klar. De givne muligheder på markerne blev udnyttet med dyrkning af kartofler, grøntsager og jordbær.

Evald plantede gran til juletræer, som de har solgt mange af i årenes løb. En hel skov blev det også til, og han har måttet sande, at udsigten i årenes løb er blevet begrænset.

Til gengæld er der frodighed at nyde med alle deres plantebede og i haven omkring huset. Desuden investerede Evald i en båndsav, efter at stormen i 2013 væltede mange af hans træer, og han producerer nu samlesæt til højbede, bord-bænkesæt og andre efterspurgte trævarer.

Selv om de mange år er gået, fortsætter parret deres meningsfyldte hverdag med en arbejdsindsats, som tilpasses både alder og passende muligheder for rejser. Evald og datteren Inge har således planlagt en spændende tur til Grønland for at køre på hundeslæde.

Med parrets engagement i foreningslivet i Ådum og omegn og positive holdning har de sat deres gode præg igennem de fyrre år, de har boet her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce