Annonce
Navne

Aktiv skiltemager fylder halvfjerds

Niels Møller Hansen og Rasmus Høgh foran firmaet Høgh Skilte. Foto: Bodil Kronborg
Niels Møller Hansen fylder 70 år. I snart 30 år har arbejdet som skiltemager fyldt hans arbejdsliv og har stadig hans store interesse.
Annonce

Tarm/Ådum: Den første lørdag i februar kan Niels Møller Hansen fejre sin 70 års fødselsdag som endnu aktiv på arbejdsmarkedet. I snart 30 år har arbejdet som skiltemager fyldt hans arbejdsliv og har stadig hans store interesse. Med iderigdom, kreativitet og akkuratesse er det blevet til skiltning for stort set alt, hvad der skal reklameres for - ikke kun lokalt, men ud over hele landet.

I 1993 startede Niels Møller Hansen virksomheden "nmh skilte", som han de første ti år drev fra hjemmeadressen i Tarm og senere i femten år fra bopælen på Tøstrupvej i Ådums sydlige udkant. Nu er han og Birgit flyttet tilbage til Tarm, hvor Niels fortsat laver skilte, og firmaet har montageadresse på Tværvej 8. De senere år har et godt samarbejde udviklet sig med Høgh Skilte i Ringkøbing, som har ført til, at Rasmus Høgh i september 2020 overtog "nmh skilte", og at Niels Møller Hansen på ubestemt tid fortsætter som den lokale medarbejder hos Høgh.

Fælles opgaver har ført til flot dekoration på biler i området og skiltning inden for det lokale erhvervs- og kulturliv. Man kan bemærke sig farvestrålende last- og tankbiler i området samt langs veje og gader virksomheder med en skiltning, man ikke passerer uden at bemærke den. I Ådum nyder man godt af Niels’ design på firmabiler, købmandsbutik, virksomheder, skiltning ved indfaldsveje og ikke mindst ved Ådum Børneunivers, hvor børn og personale var med i farvevalget til skiltningen.

Annonce

Lokalt engagement

Der er mange muligheder, hvoraf en del eksempler allerede er nævnt her i Dagbladet i forbindelse med Høghs overtagelse - så som facadeskiltning, udfræsede bogstaver, bogstaver med LED-lys, skilteplader med og uden lys, diverse foliedekorationer og autodekorationer.


Det er med stor glæde for Niels, at der fortsat i Høgh Skilte støttes op omkring de lokale klubber, såsom Ådum Hallen, Tarm Foersom Gymnastik Forening, samt Tarm Idrætsforening.


Det er med stor glæde for Niels, at der fortsat i Høgh Skilte støttes op omkring de lokale klubber, såsom Ådum Hallen, Tarm Foersom Gymnastik Forening, samt Tarm Idrætsforening. Det er med til at gøre os til det lokale skiltefirma, som "nmh skilte" har været gennem årene, og med også medlemskab af Tarm Handelsforening.

Ved indgangen til nyt årti har Niels en usvækket glæde og entusiasme til opgaver og udfordringer. At han skulle få en så spændende virksomhed og skabe arbejdspladser gennem forløbet, nåede han til ad omveje, som privat førte til ægteskab og familieliv. I 1971 kom Birgit ind i billedet.

- Vi mødtes i brugsen i Nr. Snede, hvor jeg var ansat, og hun havde job efter skoletid, siger Niels med et stort smil.

Han var udlært i Brugsen i Lemvig og arbejdede derefter i forskellige brugser, inden han blev brugsuddeler i Tarm. Også her var hans kreativitet synlig og ligeledes engagement i foreningslivet. En rigtig sjov opgave var at være med til at starte Sportens Venner, som gav fantastisk mange oplevelser med arrangementer som Bjørn & Okay og diverse fester i Idrætscentret i Tarm.

Annonce

Alsidig i arbejde og fritid

I 2003 flyttede familien til Ådum og ind i den tidligere førstelærerbolig i byens sydlige udkant. Her nød de den omgivende natur og tog mange cykel- og gåture ud i området, og som de stadig fortsætter i Tarm.

I Ådum har Niels været kendt for sit lokale engagement og en iværksætter, som har efterladt sig mange spor. Altid har han været på banen for at bevare et aktivt sogn. Flere formands- og bestyrelsesposter varetog han i perioder i Ådum Borgerforening, Vindmøllefond, Ådum Købmand og Ådum Børneunivers. Den seneste lokale forening, som han var medstifter af, er ’Kunst og skulptur’ til byforskønnelse i Ådums bymidte.

Fritidsinteresser er der også tid til. Golfspillet har han og Birgit dyrket som en foretrukken fritidsinteresse. Ferier har der også været med golfspil som hovedindhold og ellers til Gran Canaria, hvor også familien har været med. Tre døtre, svigersønner og otte børnebørn er familien vokset til, så både familieliv, arbejdsliv og det frie engagement fylder tiden godt ud og altså med ind i det nye årti.

Hvordan holder man en fødselsdag i disse coronatider, med begrænsning på fem personer.

- Ja, den var lidt svær, så festen må gemmes til senere. Men vore tre piger har budt ind med, at de (selvfølgelig uden familie, så bliver vi for mange) vil komme på dagen den 6. februar, og så skal vi bare hygge i den lille familie og på vandreture i skoven. Det kan ikke andet end at blive en rigtig god dag, siger Niels Møller Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce