Annonce
Erhverv

Akademiske hoveder til erhvervslivet: Nyt projekt skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og højtuddannede

En af de akademikere, der bringer værdi til en vestjysk virksomhed - den grafiske virksomhed Strandbygaard - er miljø- og LEAN-koordinator Janet Fredensborg (tv) der her får sig en snak med Pia Mikkelsen. Foto Poul Osmundsen.
Virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune får nu med støtte fra EU's Socialfond mulighed for at samarbejde med akademikere.

RINGKØBING-SKJERN: Er du virksomhedsejer her i kommunen. Og kunne du godt kunne tænke dig at finde ud af, om en akademiker i staben kunne været noget for din virksomhed? Så har du nu en enestående chance.

Takket være projekt "Akademiker i Erhvervslivet", der støttes af EU's Socialfond, får lokale virksomheder nemlig mulighed for at samarbejde med en akademiker.

I projektet stifter virksomhederne bekendtskab med kandidaterne, inden de er færdige med deres studier, og får mulighed for at samarbejde med dem i tre måneder, lige når de er færdige.

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitets humanistiske fakultet, Arts, og seks midt- og vestjyske erhvervsråd, heriblandt Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Ideen bag projektet er at få bragt kandidaternes kompetencer hurtigere i spil i de små og mellemstore virksomheder, så de kan løse opgaver på højt fagligt niveau og dermed øge virksomhedernes konkurrence- og innovationsevne.

Samtidig vil der ske sidemandsoplæring, da den højtuddannede arbejdskraft bliver knyttet til en konkret medarbejder i virksomheden.

Annonce

En skæv vinkel

I Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd glæder "matchmaker" Karina Winkler sig over projektet.

- Vi ser frem til at styrke samarbejdet mellem cand.mag.er og virksomheder endnu mere, siger hun.

- I Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd oplever vi, at det handler om at gøre virksomhederne opmærksomme på, hvilke kompetencer en typisk cand.mag. egentlig har. For eksempel kan humanisterne have en anden, skæv vinkel på en case, som virksomheden ellers ikke ville have opdaget, fordi de ansatte typisk ligner hinanden, siger Karina Winkler.

Også på Arts har man forventninger til projektet.

- Flere af vore kandidater skal i dag og i fremtiden ansættes i private virksomheder, og det er vigtigt, at vi forbereder vore humanistiske kandidater bedst muligt til det arbejdsmarked, de møder. Med "Akademiker i Erhvervslivet" får vi mulighed for at vise, hvor gode kandidaterne er til at skabe værdi i blandt andet små og mellemstore virksomheder, siger prodekan på Arts, Niels Lehmann.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce