Annonce
Ringkøbing-Skjern

Akademi holder sidste kursus for museumsfrivillige

På Ringkøbing-Skjern Museum er der en lang række forskellige roller som fivillig. Her er det de grønne skovnisser på Bundsbæk Mølle. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Gennem ni år har Ringkøbing-Skjern museum udbudt kurser for frivillige i deres frivillighedsakademi, men alt har en ende, og i weekenden 16.-17. november byder akademiet ind til sit sidste kursus, inden det nedlægges i sin nuværende form.

Kurset foregår på AMU Hoverdal, hvor der er stribevis af kurser til historie- og kulturarvsinteresserede. Alt lige fra metaldetektorer til formidling af julens historie er på programmet, og museet har stadig ledige pladser til kurserne, som er helt gratis at deltage i.

- Kurserne på AMU Hoverdal er den sidste chance for at snuse til museumslivet, hvis man gerne vil være frivillig. Alle er velkomne, så hvis man har lyst til at være frivillig på et egnsmuseum eller et lokalhistorisk arkiv, må man meget gerne komme, siger Per Lunde Lauridsen, akademileder og museumsinspektør ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Forudgående tilmelding er nødvendig, og der er sidste frist for tilmelding på fredag.

Frivillighedsakademiet blev oprettet, da museet indgik kulturaftale i 2011. Gennem årene har 2000 frivillige været på et af museets kurser, og det var egentlig meningen, at akademiet skulle have været stoppet for et år siden, men den daværende kulturminister Mette Bock forlængede det med et år.

Lige nu overvejer museet, hvordan man kan videreføre elementerne fra akademiet i en ny udgave. Gratis kurser bliver det nok ikke til, men man ser på de forskellige muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce