Annonce
Videbæk

Agilia indviede sit nye domicil på 2600 kvadratmeter

Rita Koch Petersen har været ansvarlig for byggeriet af det nye domicil siden marts 2019. Åbningen af faciliteterne i sidste uge var en kulmination af mange måneders hårdt arbejde. PR foto
Virksomheden, der producerer kosttilskud til landbruget, indviede forleden nye bygninger, der samler lagerkapaciteten og giver plads til alle medarbejdere i samme bygning.

Videbæk: Agilia indviede sit nye domicil på 2600 kvadratmeter på Skjernvej i Videbæk forleden.

Virksomheder, der leverer kosttilskud til landbruget, har udvidet, så al lagerkapacitet fremover kan være samlet på et sted, fremfor at være spredt på flere adresser i omegnen.

- Før lå vores lagre 25 kilometer væk, og vi kørte hver dag en intern lastbil mellem lokationerne. Nu samler vi det hele i et lager ved vores hovedbygning, så vi sikrer et direkte flow med mindre transport, og vi får samlet vores medarbejdere i det samme område, fortæller Site Manager, Rita Koch Petersen, der har haft overordnet ansvar for byggeriet, i en pressemeddelelse.

Annonce
PR foto

Glad borgmester

De nye rammer ikke den eneste vækst, der er sket hos virksomheden de senere år. Siden 2016 er den således vokset fra 22 til 50 medarbejdere, hvilket de nye rammer også er indrettet på. Der har nemlig været nogle år, hvor man har måttet operere med midlertidige pavilloner til omklædning, laboratorium og kantine på grund af pladsmangel i hovedbygningen. Men de dage er ovre nu.

- Det bliver rigtig godt at få vores personale samlet. Det vil helt forventeligt højne vores arbejdsmiljø at kunne mødes i fede lokaler og i en ny kantine. Vi spiser altid morgenmad sammen om mandagen og nyder vores morgenkaffe i hinandens selskab. Nu kan vi alle være til stede hver mandag, det er med til at skabe en god start på ugen, siger Rita Koch Petersen.

Borgmester Hans Østergaard var også tilstede ved indvielsen og glædede sig over, at endnu en virksomhed udvider i området.

- Det er en fantastisk. Vi er glade og stolte over, at virksomheder som Agilia vælger at investere i kommunen. Vi er en kommune, der har dybe rødder i landbrug og fødevareerhvervet, derfor betyder det meget for os, at vi kan være med til at trække virksomheder til området og kan levere kvalificeret arbejdskraft, siger han via pressemeddelelsen. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce