Annonce
Ringkøbing

Agger om at lave tv på hjemmebane: Altså, jeg kunne godt finde vej

I "Indefra"-programmet om alderdom får journalist Anders Agger sig en god snak med blandt andre 95-årige Axel Nielsen, der bor på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing. Foto: Egon Rix / DR2 "Indefra"

Temaet er alderdom, når DR2 mandag aften viser tredje afsnit i programserien "Indefra". Dokumentarjournalist Anders Agger fortæller her lidt om valget af netop Fjordparken Ældrecenter - og om det at optage tv på sin egen hjemmebane i Ringkøbing.

Ringkøbing: Når der hos DR i Aarhus udtænkes og planlægges nye afsnit til programserien "Indefra", tæller redaktionen seks medarbejdere. Researcharbejdet favner vidt - som nu besøg på et nænsomt udvalg af ældrecentre.

Mandag aften er temaet alderdom i 2018-sæsonens tredje afsnit, hvor hovedscenen er sat på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing.

Om det valg siger dokumentarjournalist Anders Agger:

- Vi var faktisk på besøg på ældrecentre i Hemmet, Sdr. Nissum og Ringkøbing - for at finde det rigtige sindbillede på alderdom. For programmet handler ikke om døden. Det handler egentlig bare om at være gammel. Og hvad det indbærer.

I det nye DR2-program er der især fokus på 95-årige Axel Nielsen og den 14 år yngre Niels Kildahl-Høgh:

- Vi caster ikke så detaljeret, som de gør i film. Men vi kunne ikke stå for Axel og Niels på Fjordparken - selv om de nok ville frabede sig den kæledyrs-vurdering. De er naboer i alderdommen. Måske endda en form for venner. De deler i hvert fald avis, er reflekterede, morsomme og underspillede. Derfor endte vi hos dem, siger Anders Agger.

Annonce

Vi caster ikke så detaljeret, som de gør i film. Men vi kunne ikke stå for Axel og Niels på Fjordparken

Anders Agger, journalist, DR

Et øjebliksbillede

På spørgsmålet om, hvordan det var at skabe dokumentar-tv i sin egen hjemby - med afstikkere til Vedersø og Søndervig - svarer Anders Agger:

- Altså, jeg kunne godt finde vej. Det er da en første fordel. Ellers tænker jeg ikke så meget over, at det er mit eget bagland. Men jeg øver mig i ikke at belaste området for meget med optagelser. Eller foredrag.

Programmet om alderdom er optaget i det tidlige forår, og dermed har der været en risiko for dødsfald på vejen frem mod premieredatoen 8. oktober:

- Så havde vi formentlig - efter aftale med de pårørende - tilføjet et slutskilt med den konstatering, at den ene ikke levede mere. "Indefra" er ikke et udviklingsprogram. Vi følger ikke de medvirkende over tid. Det er typisk tre-fire optagedage i træk. Og det er derfor mere et øjebliksbillede indefra, end det er et portræt. Men heldigvis skal der ikke andre slutskilte på, siger Anders Agger.

Axel Nielsen og Niels Kildahl-Høgh har det - efter omstændighederne - ganske godt på Fjordparken. Her får de mandag aften besøg af familien til fællesskab og hygge omkring fjernsynet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce