Annonce
Ringkøbing

Agger er ikke til karaoke: 'Jeg vil hellere styrte på cykel ned ad bakke'

54-årige Anders Agger, der arbejder som dokumentarjournalist hos DR, går 1. november på orlov - for at få tid til at skrive en bog. Pressefoto: Mingo Nørager/Lykkemusic.dk
Anders Agger savner en ordentlig vinbar eller café i Ringkøbing: 'Er der ikke snart én, der gør noget?', spørger han - og ser i mellemtiden frem til snart at gå på orlov fra Danmarks Radio for at skrive en bog. Mandag aften er dokumentar-journalisten aktuel med første afsnit i sæson nummer syv af 'Indefra' på DR2.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG ... efter en laaaaang og god lørdag, hvor vi har spist med vennerne på sushibar i Vester Strandgade i Ringkøbing, frokost på Sandgaarden i Søndervig eller spist med børn, svigerbørn og børnebørn et sted ude i landet. Og er kommet til at drikke champagne - med mere.

Jeg er ikke fan af søndag som sådan. Det er en skole-skade; at den har en afsmag af mandag og melankoli. Og hvis der så bare var en ordentlig vinbar eller cafe i Ringkøbing, hvor man kunne dulme det hele. Er der ikke snart én, der gør noget?

Men hvis både Manchester United, FC Midtjylland og RIF vinder søndag eftermiddag, kommer jeg fint igennem dagen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE ... klassikeren er vel Vesterhavet? Og det er der en god grund til. Som Simon Kvamm formulerer det: 'Man kan ikke stå ved Vesterhavet og sige, at der ikke sker en skid herude.'

Men ellers har vi en forkærlighed for Henne-området. Der er bare noget med strandene, spisestederne og variationen af hede og hav, der hænger sammen. Søndervig er skøn og vigtig for området. Men Henne fører - lidt ...

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR til en begravelse for en måned siden i Skjern Kirke. Vi er kommet til det punkt, hvor vi går til begravelse hos vores venners forældre.

Sognepræst Torill Nina Puntervold gjorde det i øvrigt fremragende - i den svære balancegang mellem at være personlig og kirkelig samtidig.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... et ikke-særligt karaokebar-agtigt nummer. Vil i øvrigt hellere styrte på cykel ned ad bakke end gå på karaokebar. Men 'New kid in town' med The Eagles. Eller 'You can close your eyes' med James Taylor.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG til Sydafrika eller Oman med familien. Jeg bliver ind imellem lidt for begejstret for mine sidste rejsemål og skriver altid, at HER skal vi til.

De smiler overbærende hver gang. Men ind imellem får jeg min vilje

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Don Henley og Glenn Frey fra The Eagles. Og det vil desværre kræve, at vi skal hente Glenn Frey hjem fra himlen.

Vi skal spise på Henne Kirkeby Kro. Og så skal Henley og Frey egentlig bare fortælle hele historien, mens Paul Cunningham og hans entourage stikker 22-23 retter ind undervejs.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at få lidt mere styr på, at jeg går på orlov om tre uger for at skrive en bog. Forhåbentlig.

Sammen med fotograf Mingo Nørager har jeg lejet et superfint lokale ude hos Primo Tours i udkanten af Ringkøbing. Her får jeg mit skriveværksted i et hjørne af en smuk, firlænget gård.

Bjarke Hansen (direktør hos Primo Tours, red.) er ikke kun en flink mand i de mange reklamer. Han er det også i virkeligheden, praktisk nok.

Og så starter der en ny runde 'Indefra' på DR2 mandag aften. Det giver som regel også lidt opsamling - og en masse mails og beskeder, der dumper ind af alle mulige sprækker.

Det første program handler i øvrigt om at få tvangsfjernet et nyfødt barn, sådan helt fysisk, en time efter fødslen.

Det var ret følelsesladet.

Annonce
Mit seneste besøg i en kirke var til en begravelse for en måned siden i Skjern Kirke. Vi er kommet til det punkt, hvor vi går til begravelse hos vores venners forældre

Anders Agger, journalist, Ringkøbing

Anders Agger

ALDER: 54 år

PRIVAT: Samboende med Lissa - tre børn: Line, Thomas og Rasmus

PROFESSION: Journalist

HJEMBY: Ringkøbing

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce