Sport

AGF-træner begræder dramatisk afslutning på sæsonen

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Der var stor skuffelse at spore i AGF, da holdet på dramatisk vis blev sendt på sommerferie af Randers.

Søndag aften blev AGF på dramatisk vis sendt på sommerferie, da holdet tre minutter inde i tillægstiden hjemme smed en 1-0-føring mod Randers FC.

Det skete i returkampen om en billet til at møde Brøndby i en playoffkamp om at nå med i kvalifikationen til Europa League.

1-1 holdt kampen ud og blev resultatet, og dermed tabte AGF samlet 2-3 til kronjyderne.

Aarhusianerne missede dermed akkurat avancementet til den direkte duel mod Brøndby den kommende fredag.

Der var derfor helt naturligt stor skuffelse at spore hos AGF efter det bitre resultat.

- At se det hele blive revet fra os i absolut sidste sekund var en decideret nådesløs oplevelse.

- Vi havde kampen præcis, hvor vi gerne ville have den, så det gjorde virkelig ondt, at vi smed resultatet til sidst, siger AGF-træner David Nielsen.

AGF kom foran midtvejs i anden halvleg, og efter scoringen trak hjemmeholdet sig længere tilbage på banen. En bevist plan beretter cheftræneren.

- Vi stod på ingen måde for langt tilbage på banen. Vi er meget komfortable med at stå, som vi endte med, men desværre gik det ikke, siger Nielsen.

Resultatet er samtidig kulminationen på en skuffende sæson, hvor klubben missede sæsonmålet om en placering i Superligaens top-6.

David Nielsen giver et svingene efterår skylden for den missede målsætning, men han påpeger samtidig, at klubben har udviklet sig i foråret.

- Vi smed målsætningen i efteråret, da vi slet ikke var gode nok. Især i november måned famlede vi rigtig meget, så der var det bare ikke godt nok.

- Omvendt kan jeg ikke sætte en finger på vores forår, da vi ud over en enkelt dårlig kamp i Aalborg har gjort det rigtig godt, siger træneren.

Forsvarsspiller Frederik Tingager ærgrer sig ligeledes over den bitre afslutning på sæsonen for AGF.

- Det er fodbold, når det er værst. Det var en rigtig bitter og trist afslutning på sæsonen, og det enormt svært for os at sluge.

- Vi var få sekunder fra at gå videre og få den her finale mod Brøndby, så det er voldsomt ærgerligt, at sæsonen skal slutte nu, siger Tingager.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce