Annonce
Hvide Sande

Afvist: Byrådet siger nej til Lennart Qvists forslag om alternativt Vesterhav Syd-høringssvar

Løsgængeren Lennart Qvist fik ikke opbakning til sit forslag om et ekstra høringssvar. Arkivfoto
Det lykkedes ikke for løsgængeren Lennart Qvist at overbevise sine byrådskolleger om at gå sammen om endnu et høringssvar med krav om at flytte de kystnære møller endnu længere ud.

Ringkøbing-Skjern: Sagen om placeringen af den kommende Vesterhav Syd-vindmøllepark mellem Søndervig og Hvide Sande er fortsat et varmt politisk emne i byrådet.

Godt en måned efter den officielle høringsfrist udløb, var sagen endnu en gang på dagsordenen. Løsgængeren Lennart Qvist er nemlig så utilfreds med det høringssvar, som borgmesteren og et flertal i økonomiudvalget står bag, at han foreslår en alternativ udgave fra hele byrådet.

- Det er et uambitiøst høringssvar og sender et signal om, at vi er fuldt ud tilfredse med, at møllerne bliver flyttet ud på 10 kilometer. Men er det, dét vi ønsker. Jeg mener ikke, vi skal sætte begrænsningerne, sagde Qvist på byrådsmødet.

Han fik dog ikke andre stemmer for forslaget end sin egen.

Borgmester Hans Østergaard (V) fastslog, at han er tilfreds med, at Vattenfall har tilkendegivet, at man er parat til at flytte møllerne så tæt på projektets ydergrænse ved 10 kilometer som muligt, og at det ikke er "seriøst" at kræve mere i forbindelse med høringen forud for udarbejdelsen af en ny VVM-redegørelse.

- Jeg havde nær sagt, at det er som at række fanden en lillefinger, og så tager han hele armen, lød det fra borgmesteren.

Sikkert er det dog, at byrådet er splittet i spørgsmålet om, hvad der burde have stået i det kommunale høringssvar. Således har Lennart Qvist, Fjordlistens Jesper Lærke og SF's Niels Rasmussen sendt deres egne høringssvar, hvor de foreslog at placere den kommende vindmøllepark længere ude på havet.

Det samme har Gitte Kjeldsen (V) og partifællen Lise Juhl Hansen gjort. De beder om, at der bliver taget hensyn til naturen, lokalbefolkningen og erhvervslivet - og det betyder, at møllerne skal ud på mindst 20 kilometer.

I alt har 115 borgere, foreninger og politikere sendt deres høringssvar til Energistyrelsen. Hovedparten af dem foreslår møllerne flyttet så langt ud på havet som muligt og gerne ud til en kommende havmøllepark.

Det vil dog kræve, at det kystnære mølleprojekt bliver helt droppet, og at der bliver gennemført et nyt udbud - en løsning Christiansborg-politikere på stribe har afvist flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce