Ringkøbing

Afviser trojansk hest: Vermund bakker sin Venstre-veninde op

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund kommer sin Venstre-veninde til undsætning i sag om trojansk hest. Arkivfoto

Nye borgerliges formand afviser at modtage kandidater valgt for et andet parti. Dermed støtter hun V-kandidat og veninde Birgitte Vinding, som er blevet beskyldt for at være trojansk hest for Nye Borgerlige.

Ringkøbing-Skjern: Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund kommer nu sin veninde Venstre-kandidaten Birgitte Vinding til undsætning.

Det skriver Politiken.

Vermund afviser nemlig, at folketingsmedlemmer fra andre partier kan springe til Nye Borgerlige. Dermed bakker hun op om Birgitte Vindings forklaring om, at det ikke er en mulighed, som hun både har forklaret overfor Politiken og på et Venstremøde i Ringkøbing mandag aften.

Birgitte Vinding, der arbejder for at blive folketingskandidat for Venstre i Ringkøbingkredsen, er vred over at Venstres kandidat til Europa-Parlamentet, Erik Poulsen, har beskyldt hende for at være en såkaldt trojansk hest - at hun går efter at blive valgt til Folketinget for Venstre, men i virkeligheden tilhører Nye Borgerlige, som hun ind til for nylig var medlem af.

Overfor Politiken understreger Pernille Vermund, at der ikke findes nedskrevne regler om at partiet ikke vil modtage partihoppere, som er valgt på andre stemmer, men siger samtidig, at det ikke kommer til at ske med hende i spidsen for Nye Borgerlige.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce