Annonce
Ringkøbing

Afviser dobbeltrolle i bredbåndssag

Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern Kommune brugte både ekstern advokat som rådgiver i forbindelse med sit bredbåndsudbud og til at udrede den efterfølgende klagesag i EU. Klar dobbeltrolle, mener klager. Kommunen afviser.

Ringkøbing-Skjern: - Det er en meget speciel konstruktion, og advokaten har en helt klar dobbeltrolle.

Sådan lyder kritikken fra teknisk direktør Søren Jørgensen fra internetudbyderen Air-Net om Ringkøbing-Skjern Kommunes brug af sin eksterne advokat, Bech-Bruun, i bredbåndssagen.

Kommunen hyrede advokatfirmaet Bech-Bruun til at forfatte et juridisk notat i forbindelse med det omstridte udbud.

Det var blandt andet firmaet, som anbefalede Ringkøbing-Skjern at gennemføre en supplerende høring efter en klage fra Air-Net. Samme advokatfirma har siden været kommunens repræsentant i den EU-klagesag, Air-Net og Teleindustrien siden rejste i EU-Kommissionen.

Det var netop efter råd fra Bech-Bruun, at Ringkøbing-Skjern Kommune for nyligt valgte at trække sig fra sin bredbåndskontrakt.

- Vi har en advokat, som har rådgivet kommunen, og som først hævder, at alt er gået efter. Da vi så klager, og EU-Kommissionen skal behandle sagen, skal han til at redde trådene ud for kommunen. Det lykkedes ikke, og derfor ender advokaten med at råde kommunen til at trække sig, fordi udbuddet alligevel ikke er gået efter bogen, siger Søren Jørgensen fra Air-Net.

Dagbladet har spurgt Ringkøbing-Skjern Kommune, hvordan man forholder sig til, at Bech-Bruuns dobbeltrolle og hvilke udfordringer, kommunen ser i den.

Kommen skriver i sit svar, at man har forelagt spørgsmålet til advokatfirmaet, som afviser, at der skulle være et problem.

- Vi har naturligvis tillid til, at Bech-Bruun er bedst placeret til at vurdere dette forhold, lyder meldingen fra kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce