Annonce
Ringkøbing

Afviser dobbeltrolle i bredbåndssag

Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern Kommune brugte både ekstern advokat som rådgiver i forbindelse med sit bredbåndsudbud og til at udrede den efterfølgende klagesag i EU. Klar dobbeltrolle, mener klager. Kommunen afviser.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Det er en meget speciel konstruktion, og advokaten har en helt klar dobbeltrolle.

Sådan lyder kritikken fra teknisk direktør Søren Jørgensen fra internetudbyderen Air-Net om Ringkøbing-Skjern Kommunes brug af sin eksterne advokat, Bech-Bruun, i bredbåndssagen.

Kommunen hyrede advokatfirmaet Bech-Bruun til at forfatte et juridisk notat i forbindelse med det omstridte udbud.

Det var blandt andet firmaet, som anbefalede Ringkøbing-Skjern at gennemføre en supplerende høring efter en klage fra Air-Net. Samme advokatfirma har siden været kommunens repræsentant i den EU-klagesag, Air-Net og Teleindustrien siden rejste i EU-Kommissionen.

Det var netop efter råd fra Bech-Bruun, at Ringkøbing-Skjern Kommune for nyligt valgte at trække sig fra sin bredbåndskontrakt.

- Vi har en advokat, som har rådgivet kommunen, og som først hævder, at alt er gået efter. Da vi så klager, og EU-Kommissionen skal behandle sagen, skal han til at redde trådene ud for kommunen. Det lykkedes ikke, og derfor ender advokaten med at råde kommunen til at trække sig, fordi udbuddet alligevel ikke er gået efter bogen, siger Søren Jørgensen fra Air-Net.

Dagbladet har spurgt Ringkøbing-Skjern Kommune, hvordan man forholder sig til, at Bech-Bruuns dobbeltrolle og hvilke udfordringer, kommunen ser i den.

Kommen skriver i sit svar, at man har forelagt spørgsmålet til advokatfirmaet, som afviser, at der skulle være et problem.

- Vi har naturligvis tillid til, at Bech-Bruun er bedst placeret til at vurdere dette forhold, lyder meldingen fra kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce