Annonce
Ringkøbing

Afviser dobbeltrolle i bredbåndssag

Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern Kommune brugte både ekstern advokat som rådgiver i forbindelse med sit bredbåndsudbud og til at udrede den efterfølgende klagesag i EU. Klar dobbeltrolle, mener klager. Kommunen afviser.

Ringkøbing-Skjern: - Det er en meget speciel konstruktion, og advokaten har en helt klar dobbeltrolle.

Sådan lyder kritikken fra teknisk direktør Søren Jørgensen fra internetudbyderen Air-Net om Ringkøbing-Skjern Kommunes brug af sin eksterne advokat, Bech-Bruun, i bredbåndssagen.

Kommunen hyrede advokatfirmaet Bech-Bruun til at forfatte et juridisk notat i forbindelse med det omstridte udbud.

Det var blandt andet firmaet, som anbefalede Ringkøbing-Skjern at gennemføre en supplerende høring efter en klage fra Air-Net. Samme advokatfirma har siden været kommunens repræsentant i den EU-klagesag, Air-Net og Teleindustrien siden rejste i EU-Kommissionen.

Det var netop efter råd fra Bech-Bruun, at Ringkøbing-Skjern Kommune for nyligt valgte at trække sig fra sin bredbåndskontrakt.

- Vi har en advokat, som har rådgivet kommunen, og som først hævder, at alt er gået efter. Da vi så klager, og EU-Kommissionen skal behandle sagen, skal han til at redde trådene ud for kommunen. Det lykkedes ikke, og derfor ender advokaten med at råde kommunen til at trække sig, fordi udbuddet alligevel ikke er gået efter bogen, siger Søren Jørgensen fra Air-Net.

Dagbladet har spurgt Ringkøbing-Skjern Kommune, hvordan man forholder sig til, at Bech-Bruuns dobbeltrolle og hvilke udfordringer, kommunen ser i den.

Kommen skriver i sit svar, at man har forelagt spørgsmålet til advokatfirmaet, som afviser, at der skulle være et problem.

- Vi har naturligvis tillid til, at Bech-Bruun er bedst placeret til at vurdere dette forhold, lyder meldingen fra kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce