Annonce
Skjern

Afstemning: Hvor i Skjern skal eleverne gå i skole i fremtiden?

Flere steder i Skjern kan blive der, hvor skoleeleverne skal gå i fremtiden, men hvor mener du en skole er bedst placeret? Det spørger Dagbladet læserne om. Grafik: Christian Baadsgaard / kort lavet med Google Maps
Deltag i afstemningen og giv din mening til kende.

SKJERN: Debatten om skolen i Skjern er i fuld gang, og i den kommende måned skal politikerne beslutte hvilken skoleløsning, som byen skal have - og ikke mindst hvor skolen skal ligge.

Men hvor i Skjern mener du, at eleverne skal gå i skole i fremtiden? Det spørger Dagbladet læserne om i en afstemning, hvor vi gerne vil vide, hvor læserne mener at skolen er bedst placeret i byen, blandt andet i forhold til cykelstier, trafik og byens udvikling som helhed.

På nuværende tidspunkt er der tre placeringsforslag. De to af dem har været i spil længe, mens den tredje er en alternativ ide.

Annonce

Første placering er ved kulturcentret, hvor der kan bygges en helt ny skole på arealerne ved siden af arenaen. Prisen er på 225 millioner, hvilket også er den klart dyreste løsning. Omvendt er der en del synergieffekter at hente ved den placering, og kulturcentrets bestyrelse har sendt et langt brev med sidegevinster ved at placere en skole der.

En anden løsning er at renovere og udbygge Amagerskolen, der ligger på Klostervej/Amagervej og dermed tæt på kvarteret omkring Oldager, hvor der lige nu bygges mange nye huse. Det er en løsning, der vurderes som billigere end at bygge en ny skole, men det er også en løsning, der møder en vis skepsis, blandt andet fra viceborgmester Søren Elbæk (S), da det kan byde på overraskelser undervejs og blive dyrere i den sidste ende.

En tredje mulighed for en placering, er at bygge en helt ny skole i Fredsskoven eller på Kirkeskolens grund - og således meget tæt på centrum i Skjern. Bag ideen står arkitekt Bo Christensen, som har stået for flere markante projekter i Skjern de senere år. Bo Christensen vurderer, at den placering er mere optimal end de andre, da det ligger mere bynært end kulturcentret, og tættere på Uddannelsescentrets faciliteter i Skolebyen.

Hvor mener du, at en skole er bedst placeret? Giv din mening til kende i afstemningen, der ligger på Dagbladets hjemmeside dbrs.dk.

Hvis du har ideer til artikler om skolestrukturen i Skjern, er du velkommen til at skrive til journalist Christian Baadsgaard på mail chba@dbrs.dk.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce