Annonce
Læserbrev

Aflastningssted: - Vi føler os "sparket til hjørne"

Læserbrev: 30. september skrev Dagbladet om Sommerfuglen, der er kommunens nye tilbud til familier med brug for aflastning.

Jeg blev da lidt forundret over at se den omtale. Jeg havde henvendt mig til Dagbladet i juni med nedenstående bekymringer/dårlig behandling. For at få dem til at skrive om mine frustrationer. Efter gentagne henvendelser uden reaktion, blev jeg enig med mig selv om, at de nok ville vente, indtil der kom en pressemeddelelse om åbningen af Sommerfuglen.

Så nu forsøger jeg med et læserbrev.

Af artiklen fremgår det, at kommunen hjemtager børn, som tidligere har frekventeret specialtilbud i vores nabokommuner. Disse tilbud beskrives at være dyre, ja men det er jo også tilbud til børn/unge med meget specielle behov. Jeg håber, at Sommerfuglen kan levere samme standard som i deres tidligere tilbud. Har forældrene været med på råd?

Aflastningsstedet Gnisten, Tim Kirkevej 38, Tim, har haft børn i aflastning siden sommeren 2011. Mig bekendt hører vi også til Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har også modtaget opsigelse på fire af vores børn. Så den sætning, at de kun har hjemtaget børn fra andre kommuner, er ikke korrekt.

I Juni bliver vi kontaktet af en mor, som fortæller, at hun har været til møde med deres sagsbehandler, der har sagt, at sønnen får et nyt aflastningstilbud på Sommerfuglen. Moderen bliver jo noget overrasket og siger, at det er hun ikke interesseret i. Moderen ringer til os for at høre, hvad det er for noget. Hendes dreng har været på Gnisten siden sommeren 2011. Vi på Gnisten har ikke hørt noget om, at han skal flytte/stoppe på Gnisten. Moderen har flere møder/samtaler med sagsbehandleren – der er ikke noget valg, hvis moderen ikke siger ja til Sommerfuglen, har hun ingen aflastning til hendes søn fra 1. august. Værsgo. Er det sådan man behandler kommunens familier?

Ovenstående oplever vi igen med en mor til en pige, som har været hos os i halvandet år. Begge forældre ønsker ikke, at deres børn skal flyttes – de har nogle gode relationer til de andre børn og fungerede utrolig godt sammen med resten af gruppen. Vi havde seks børn i alderen 12-16 år.

Vi står meget uforstående overfor den behandling, som forældrene har fået.

Vi oplever også selv, at vi som samarbejdspartnere med kommunen er blevet ”sparket til hjørnet”. Er det deres måde at samarbejde på? Så siger jeg tak for kaffe.

Vi startede med aflastning 2011. Ringkøbing-Skjern Kommune havde givet udtryk for, at de manglede aflastningspladser til børn med specielle behov. Vi sagde, at det var da en opgave, vi gerne ville hjælpe dem med, og vi fik beskrevet vores projekt. Gennem årene har vi haft ca. 16 børn.

Første gang, vi hører om Sommerfuglen, er i september 2018. Vi havde besøg af en fra anbringelsesteamet. Hun fortalte, at kommunen havde planer om selv at oprette et aflastningssted til de børn med specielle behov, som de køber pladser til i de omkringliggende kommuner. Det er dyre pladser, og også en dyr transport.

Vi spurgte så, om det fik indflydelse på vores målgruppe, og om de påtænkte at flytte vores børn, nej det gjorde de ikke var svaret, der ville også være plads til os. Så arbejdede vi jo videre i god tro. Så er det blevet juni 2019, og vi får en opsigelse fra kommunen på fire børn værsgo at skylle!

På opsigelserne står der – Tak for godt samarbejde – hvilket samarbejde spørger jeg.

Behandler man samarbejdspartnere på den måde?

Godt samarbejde havde været, at kommunen havde taget kontakt til os i foråret og forklaret os om deres planer. Så kunne vi have fortalt om vores børnegruppe. Vi føler ikke, kommunen har spillet med åbne kort – Vil de have os lukket?

Gnisten ligger på en stor naturgrund i Vester Tim. Vi har: trampolin, bålplads, shelter, udendørs skak, lille sansehave, rundballe til bueskydning og så videre. Vi kan bare gå udenfor døren, så er der mulighed for aktiviteter.

Hvad har Sommerfuglen? Den ligger i et boligkvarter uden mulighed for at kunne gå ud på en legeplads!

Hvem sagde, at Ringkøbing-Skjern Kommune er Naturens Rige?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce