Ringkøbing

Afløser for Masterclass: Super åbning af Late Summer Festival

Den Danske Strygekvartet åbnede Late Summer Festival 2016 for fulde huse i Helligåndskirken i Hvide Sande. Pressefoto

Der var fuldt hus i Helligåndskirken i Hvide Sande, da Den Danske Strygekvartet åbnede Late Summer Festival 2016, der slutter søndag efter en række koncerter forskellige steder i kommunen fredag, lørdag og søndag.

Hvide Sande: »Late Summer Festival 2016« blev i går skudt i gang på bedste vis, da Den Danske Strygekvartet spillede for fulde huse i Helligåndskirken i Hvide Sande.
Projektleder Suzi Apelgren fortæller om en fyldt kirke med et meget begejstret publikum.
»Det var en helt fantastisk oplevelse, og jeg har faktisk stadig gåsehud på armene, når jeg skal fortælle om koncerten,« fortæller Suzi Apelgren.
Koncerten blev sluttet af, da fire unge talenter fra Hvide Sande fik mulighed for at spille sammen med Den Danske Strygekvartet.
Sidst på aftenen var der en meditationskoncert i Lyngvig Fyr, og fra i dag fredag og frem til søndag bliver der rig mulighed for at lytte til mere musik.
I dag fredag er det klokken 16.00 på Anker Fjord Hospice, mens der klokken 23.00 er meditationskoncert i Haurvig Kirke.
Lørdag er det Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, rådhushallen i Ringkøbing og Kaj Munks Præstegård i Vedersø, der lægger lokaler til forskellige koncerter.
Late Summer Festival 2016, der har afløst Hvide Sande Masterclass i år, slutter søndag med musik på Restaurant Under Broen i Hvide Sande og lukker helt med en afslutningskoncert i Helligåndskirken.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce