Annonce
Sport

Afklaret Wozniacki før afskedsturnering: Jeg har givet alt

Stringer/Reuters
Caroline Wozniacki har arbejdet hårdt i mange år, og når Australian Open er ovre, er hun klar til noget nyt.

Efter et langt tennisliv har Wozniacki truffet en beslutning, som hun er sikker på - og som føles rigtig.

Det lod den danske tennisstjerne forstå, da hun natten til lørdag dansk tid holdt pressemøde i Melbourne inden Australian Open, der bliver hendes sidste turnering.

- Jeg har tænkt på det i lang tid. Jeg så bare på mit liv, min karriere, alt det andet, og det føltes rigtigt. Det føltes som det rette tidspunkt af en række grunde, sagde hun til pressemødet.

- Jeg er her, og jeg elsker sporten. Jeg elsker alt det, den har givet mig. Jeg elsker at være derude og konkurrere. Men jeg er klar til at starte et nyt kapitel i mit liv.

Det seneste år er Wozniacki gledet ned ad ranglisten, hvor den tidligere verdensetter indtager en plads som nummer 35.

Det er blandt andet sket, efter at det i sommeren 2018 kom frem, at hun har leddegigt.

Tidligere har hun afvist, at karrierestoppet, som blev offentliggjort i december, skyldes sygdommen.

Ved pressemødet påpegede hun blot, at prioriteterne har ændret sig.

- Det føles ikke på samme måde. Jeg ønsker stadig at arbejde hårdt, men jeg vil gøre noget andet. Jeg vil forsøge at opnå noget andet, nogle andre ting i livet, sagde hun.

- Livet er kort. Jeg ved, at en tenniskarriere er kort.

Wozniacki har dog gang i flere projekter, som hun vil fortælle mere om på et tidspunkt, fortalte hun.

På banen er Wozniacki blevet kendt som én, der arbejder hårdt.

Den danske stjerne fortalte til pressemødet, at hun ser frem til at rejse uden at være styret af træningstider og turneringsplaner.

Efter en karriere med 30 WTA-titler og 71 uger som nummer et er det tid til at stoppe.

Og det er oplagt, at det skal ske ved den turnering, hvor Wozniacki har vundet karrierens eneste grand slam-titel tilbage i 2018.

- Helt ærligt stopper jeg uden at fortryde noget overhovedet, fordi jeg har arbejdet så hårdt hele livet, hele karrieren. Jeg har bogstaveligt talt givet alt, jeg har, for at nå dertil, hvor jeg er nået, sagde hun og uddybede:

- Til syvende og sidste var jeg der hver eneste dag til træning og i kamp, og jeg gav alt, hvad jeg havde.

Wozniacki har flere gange påpeget, hvor stor en oplevelse det var at være fanebærer ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

Men deltagelse ved OL i Tokyo ville kræve et halvt år mere med træning og turneringer. Og da Wozniacki sidste år meldte afbud til Fed Cup-kampe, ville hun heller ikke være sikret deltagelse, påpegede hun.

Natten til mandag dansk tid spiller Wozniacki i første runde af Australian Open mod forholdsvist upåagtede amerikanske Kristie Ahn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunal chef kalder uvildig undersøgelse i Ørskov-sag for sund

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Annonce