Annonce
Ringkøbing

Affalds-dumpning i Tim: Kommunen kræver adgang til hal fyldt med elektronikskrot

Det er her på Fabriksvej 13 i Tim, de 600 tons affald er oplagret. Google Maps.
Ringkøbing-Skjern Kommune vil have undersøgt, om skrot, der er placeret uden tilladelse i hal i Tim, opfylder miljøkravene; gør det ikke, vil kommunen kræve det fjernet.

TIM: Ringkøbing-Skjern Kommune vil nu have styr på, hvad det er for noget affald, der er oplagret i en hal i fabrikskvarteret i Tim.

Kommunen er kommet undervejs med, at der på adressen Fabriksvej 13 i over et år har været oplagret et stort antal bigbags med elektronikskrot og plasticaffald.

- Vi har hørt, at der skulle stå 475 sække i hallen, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

- Selskabet, der har placeret skraldet der, har aldrig søgt kommunen om tilladelse til det; derfor vil vi nu kræve adgang til hallen for at besigtige det.

Fagchef Michael Damm, Ringkøbing-Skjern Kommune fortæller, at kommunen har været ude på adressen, men kun har kunnet kigge ind ad vinduerne.

- Vi har ikke været i selve hallen, men det kommer vi i løbet af ugen, så vi kan finde ud af, hvad der er i sækkene, siger han.


Selskabet, der har placeret skraldet der, har aldrig søgt kommunen om tilladelse til det; derfor vil vi nu kræve adgang til hallen for at besigtige skraldet.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


Intet tyder på, at der umiddelbart er nogen miljøfare, da alle sækkene er under tag.

Annonce

Politianmeldelse

Sækkene med elektronik- og plasticaffald har tilsyneladende stået i hallen siden slutningen af 2019. Det var i alt fald på det tidspunkt, firmaet Fragmentum Polymers ApS under stiftelse har indgået kontrakt med PPPG Invest om leje af lagerhallen. Bag selskabet står Brian Friis Knudsen, Tjørring.

Fragmentum Polymers er aldrig registeret hos Erhvervsstyrelsen, og eksisterer derfor reelt ikke. Det har heller aldrig betalt husleje til PPPG Invest, som har opsagt lejemålet. PPPG Invest har derfor for knap en uge siden meldt det ikke-eksisterende selskab til politiet.

PPPG Invest har ifølge anmeldelsen til politiet uden held forsøgt at få Fragmentum Polymers til at afhente det efterladte elektronik- og plasticaffald, og konkluderer, at Brian Friis Knudsen fra starten af bare har haft til hensigt at efterlade affaldet uden at betale leje eller sørge for miljømæssig korrekt håndtering af affaldet.

Der har også været oplagret affald på en adresse i Bording, men ifølge John G. Christensen fik Ringkøbing-Skjern Kommune mandag at vide, at dette var flyttet.

- Hvorhen ved vi ikke, siger han.

Annonce

To sager

Michael Damm fastslår, at set fra det kommunale perspektiv er der to sager i forbindelse med oplagringen af affaldet.

- Den ene sag drejer sig om den politianmeldelse, ejeren af hallen i Tim har indgivet mod Fragmentum Polymers; den forholder vi os ikke til; den er et forhold mellem lejer og udlejer, siger han.

- Den anden handler om, at firmaet uden at have de nødvendige tilladelser hos kommunen har oplagret affaldet. Derfor vil vi nu have adgang til hallen, så vi kan få undersøgt, hvad der er i sækkene og få forholdet lovliggjort. Er der noget, der ikke må være der, vil vi kræve det fjernet, siger Michael Damm.

Ifølge Berlingske Tidende har store dele af affaldet i omkring tre år har levet en nomadetilværelse i tre danske kommuner. Meget af affaldet stammer angiveligt fra virksomheden Danweee Recycling, der gik konkurs i januar 2018.

Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra Brian Friis Knudsen, men han tager ikke telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce