Annonce
Skjern

Afblæser corona-alarm på vuggestue: Medarbejder var alligevel ikke positiv

Medarbejderen fra Bækkehøj blev fredag testet positiv ved to kviktest - men efterfølgende testet negativ ved den mere sikre PCR-test. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
10 vuggestuebørn og fem voksne måtte gerne møde ind igen mandag morgen. Positiv lyntest viste sig at være falsk alarm.

Skjern: Medarbejderen havde ingen symptomer.

Alligevel blev en ansat i en af daginstitutionen Bækkehøjs vuggestue-grupper fredag testet positiv for coronavirus ved hele to kviktest.

Derfor blev 10 børn og fem voksne sendt hjem i isolation og den testede medarbejder sendt videre til den mere sikre PCR-test, der er en podning i halsen.

Annonce

I løbet af weekend kom resultatet af den test - og den viste sig at være negativ, oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune, som dermed afblæser corona-alarmen på Bækkehøj. Den berørte vuggestuegruppe og medarbejderne kunne derfor møde ind fra morgenstunden helt som de plejer.

Den positive kviktest var i øvrigt den første, som det kommunale podeteam har oplevet. I to måneder har man helt været forskånet for både positive test og dermed også falske positive prøver.

Havde den mere sikre PCR-test også været positiv, ville vuggestuegruppen først kunne genåbne torsdag. Men nedlukningen blev altså unødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce