Ringkøbing

Advokatundersøgelse: Kommunal sagsbehandling i Vesterhav Syd-sag var helt i orden

Kammeradvokatens undersøgelse vender tommelen op for den kommunale sagsbehandling: Det er borgmesteren tilfreds med.

Borgmester er tilfreds med, at Kammeradvokaten kun fandt en enkelt fodfejl i forbindelse med journalisering i Vesterhav Syd-sagen. SF'er mener, at rapporten dokumenterer en ekstrem lukket forvaltningskultur.

Ringkøbing-Skjern: Der er ikke noget at komme efter.

Sådan lyder konklusionen i den 48 sider lange rapport, som Kammeradvokaten netop har afleveret til Ringkøbing-Skjern Kommune efter at have undersøgt kommunens rolle i sagen om de omstridte Vesterhav Syd-møller.

I rapporten skriver Kammeradvokaten, at den kommunale høringsproces "har været i overensstemmelse med gældende lovgivning og god forvaltningsskik".

Kammeradvokaten har talt med centrale personer, haft adgang til dokumenter og e-mails og har undersøgt processen omkring de tre høringssvar, som kommunen afgav i 2012, 2014 og 2016.

Den gang bakkede et enigt byråd op om de kystnære møller.

- Som jeg havde forventet, fastslår advokatundersøgelsen, at alle spilleregler er blevet fulgt. Kammeradvokaten har en enkelt bemærkning i forhold til noget journalisering, som kunne være bedre. Men det har ikke haft nogen reel betydning, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Fodfejlen er, at kommunen ikke sikrede sig, at en nedsat styregruppe lavede mødereferater. Men undersøgelsen fastslår, at det hverken har haft betydning for høringsprocessen eller høringssvarene.

En lukket fest

Hans Østergaard er dog godt klar over, at advokatundersøgelsen formentlig ikke er nok til at lukke munden på de mange kritikere af mølleprojektet.

- Vi har fået lavet en rapport, der er grundig. Men jeg bliver ikke overrasket, hvis nogen mener, at vi skulle have gravet endnu dybere, siger han.

Kritiker og ophavsmand til kravet om en advokatundersøgelse, Niels Rasmussen (SF), hæfter sig ved, at det daværende byråd ikke fik adgang til relevante informationer, inden man første gang bakkede op om det kystnære mølleprojekt i 2012.

- Den bekræfter mig i, at der har været en ekstrem lukkethed om processen for Vesterhav Syd. Jeg er dybt rystet over, at man havde en følgegruppe til at arbejde med et kystnært mølleprojekt, men ikke fandt anledning til at orientere byrådet om det undervejs. Jeg er overbevist om, at det havde gjort en forskel for byrådets holdning til projektet, hvis vi havde fået en grundig orientering. Men det skete ikke, siger han.

Niels Rasmussen har ingen planer om at forfølge sagen yderligere.

- Heldigvis er den meget lukkede kultur fortid i kommunen. Det er ikke noget, vi kommer til at opleve igen, mener SF'eren.

En tur i byrådet

Borgmester Hans Østergaard var først imod en advokatundersøgelse, da han ikke mente, den ville flytte noget som helst. I dag vil han dog ikke kalde det spild af penge.

- Vi har fået en rapport, som konkluderer, at der ikke er begået fejl. Det er jeg tilfreds med, siger han.

Kammeradvokaten forventede at bruge 210 timer på undersøgelsen, der dermed ville løbe op i 350.000 kroner. Borgmesteren tager nu rapporten til efterretning og satser på, at byrådet vil gøre det samme, når den i næste uge bliver fremlagt på byrådsmødet.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Annonce
Annonce
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing For abonnenter

Hinges nye hus: Oliventræerne er blevet vores nye babyer

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek