Navne

Advokat rydder op: "Jeg vil smide alt det ud, som ikke gør mig glad"

- I næste uge ser jeg frem til, at jeg fortsat får trænet syv minutter hver morgen og får gået 10.000 skridt om dagen, så jeg kan leve op til de løfter, jeg har givet mig selv med min deltagelse i "Videbæk Sunder Sig", siger advokat Lotte Bliddal. Arkivfoto

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg bliver vækket ved, at min ægtefælle trykker mig under fødderne. Når det sker, er jeg villig til hvad som helst, og af samme grund får han mig lokket med ud på en spadseretur ned i byen, hvor vi køber morgenbrød til familien.

Når vi kommer hjem, er klokken blevet ni, og vores tre drenge står klar med æg og bacon. Vi hyggesnakker til klokken 11, hvorefter vi hver især kaster os over et projekt. Martin går ud i sit værksted og nusser med et møbel, mens jeg går amok i oprydning.

Jeg er - lige som mange andre kvinder - vildt optaget af japanske Marie Kondo og hendes oprydnings-teknikker. Jeg vil følge hendes fem trin og smide alt det ud, som ikke gør mig glad.

Klokken 15 får vi kaffe og kage alle sammen, og alle drenge kaster sig i vildskab over oprydnings-projektet. I bedste fald lykkes det mig at lokke dem til at se et afsnit på Netflix, hvor dejligste Marie Kondo hjælper en familie af med deres ragelse.

Om aftenen får vi thaimad, ser en film, og i bedste fald lykkes det mig at få trillet gemalen om på ryggen - det må være le grand finale.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Vestjyllands Kunstpavillon og anlægget. Er gæsterne til den store vandretur, vil jeg også slæbe dem med hele vejen rundt om byen og prale af, at Borgerforeningen i Videbæk har fået gennemført og færdiggjort hele stisystemet, og da sidste stykke af stisystemet er bag vores hus, er der ingen undskyldning for ikke at få lettet måsen.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i maj måned i Torsted Frikirke på Thy, hvor jeg var til konfirmation hos min nevø.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE "Lille Peter Edderkop".

Jeg er både døv og tonedøv, og jeg kommer ALDRIG, never ever, til at sætte mine ben i en karaokebar. Det lover jeg. Stakkels gæster - det ville være ren tortur at høre mig forsøge at kvidre. Og blev jeg tvunget, så ville jeg forsøge mig med den eneste sang, jeg kan.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG formentlig blot pakke hele familien i bilen og køre til vores hus i Sverige. Vi elsker alle det hus, og i disse tider, hvor der er stort fokus på klimaet og forureningen ved flyvning, bilder jeg mig selv ind, at jeg ikke har behov for at rejse ud i den store verden.

De største oplevelser har jeg sammen med min ægtefælle. Dertil kommer, at frisk luft og en gåtur i naturen ikke koster noget.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Poul Pava - hans historie er interessant.

Oplevelsen af at være en fremmed fisk i verden og hans naive og spontane stil tiltaler mig. Han er gået sin helt egen vej, og de lidt barnlige motiver med et forskrækket, barnligt ansigt vækker noget i mig. En umiddelbar forståelse af, at verden er et mærkværdigt sted. Hvordan er vi lige endt her? Jeg er helt sikker på, at Poul Pava vil kunne fortælle de sjoveste historier.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at jeg fortsat får trænet syv minutter hver morgen og får gået 10.000 skridt om dagen, så jeg kan leve op til de løfter, jeg har givet mig selv med min deltagelse i "Videbæk Sunder Sig."

Jeg ser også frem til, at jeg bliver intet mindre end lykkelig, fordi jeg har fået færdiggjort mit Marie Kondo oprydnings-projekt. Jeg regner med at blive oplyst og finde selveste formålet med mit liv! Jeg kommer til at gå rundt i evig lykke. Det lover bogen nemlig. Jeg skal aldrig mere bruge tid på at rydde op.

Måske får jeg endda så meget overskud, at jeg igen får trillet manden om på ryggen - én ting er i hvert fald sikkert: Han ryger ikke ud i denne oprydningsproces...

De største oplevelser har jeg sammen med min ægtefælle. Dertil kommer, at frisk luft og en gåtur i naturen ikke koster noget

Lotte Bliddal, advokat og mediator, Videbæk

Lotte Bliddal

ALDER: 46 årPRIVAT: Gift med Martin - parret har tre drenge på 13, 17 og 18 år.

PROFESSION: Advokat og medejer af Advokatfirmaet Bliddal & Holmstrøm

BOPÆL: Videbæk

0/0
Annonce
Mindeord For abonnenter

Kaj Munks organist er død: Stadil har mistet Fru Stinus

Annonce
Annonce
Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Jubilæum

Jubilar har lavet omkring 2000 regnskaber

Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Navne

Skjern-præst blev Årets Teolog 2019