Annonce
Ringkøbing-Skjern

Advokat presser på for svar i årelang strid: Kan tage en drejning

Selv om kommunen ved årsskiftet bremsede udlejningen af poolhuset på Bankvej 6 i Vedersø Klit, åbner loven nu for, at det kan udlejes 100 dage om året. Arkivfoto
En lovændring giver mulighed for at udleje helårsboliger 100 dage om året. Nu presser advokat på for et svar hos kommunen om poolhus i Vedersø Klit.

Vedersø Klit: Den årelange strid mellem kommunen og ejeren af Bankvej 6 i Vedersø Klit kan meget vel tage en ny drejning, så det bliver muligt at udleje det store poolhus 100 dage om året.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i flere forsøg forsøgt at stoppe den intensive udlejning af Bankvej 6, som har status som helårsbolig med begrundelsen, at udlejning af helårsboliger på korttidsbasis er ulovlig.

Ejeren Leif Kristensen har som modtræk søgt at få ændret husets status til sommerhus, men har fået nej af kommunen, der udsteder et paragraf 14-forbud og vil lave en lokalplan kun gældende for Bankvej 6. Lokalplanen skal fastslå, at sommerhuse maksimalt må være 120 kvadratmeter, hvilket vil dømme det 407 kvadratmeter store poolhus helt ude.

Nu tyder det på, at kommunens bestræbelser er delvis forgæves. Leif Kristensens advokat har nemlig fundet en paragraf i loven, der giver mulighed for at udleje Bankvej 6 i op til 100 dage om året.

Leif Kristensen er glad for den nye åbning.

- Så kan jeg leje huset ud hver weekend, og det er da bedre end ingenting, siger han.

I et brev den 8. juli gør advokat Keld Frederiksen kommunen opmærksom på, at der er sket en ændring i Loven om sommerhuse og udlejning af egen helårsbolig til ferie- og fritidsformål.

- Denne lovændring giver som bekendt ejeren mulighed for at udleje sin helårsbolig i op til 100 dage pr. kalenderår, forklarer han kommunen.

Hidtil har helårsboliger måttet udlejes 70 dage om året. For at få lov til udlejning 100 dage om året, skal byrådet imidlertid godkende det.

Advokat Keld Frederiksen beder derfor kommune bekræfte, at ”min klient kan foretage udlejning af Bankvej 6 til ferie- og fritidsformål, og at Kommunalbestyrelsen tiltræder, at dette kan ske i 100 dage pr. kalenderår, jf. § 6 i loven”.

Annonce

Krav om erstatning

Leif Kristensen blev med en afgørelse i Planklagenævnet, der gav kommunen ret, tvunget til at stoppe udlejning af Bankvej 6 pr. 1. januar i år. Men Leif Kristensen har ifølge loven stadig ret til at leje huset ud 70 dage årligt. Derfor var kommunens diktat om at stoppe udlejningen forkert, hvilket kan føre til et erstatningskrav.

- Kommunen har været skyld i, at min klient har måttet annullere foretagne bookinger i 2019, og at min klient måske ikke kan nå at foretage de lovlige bookinger i den resterende del af år 2019, hvorfor der tages forbehold om at fremsætte krav i denne forbindelse.

John G. Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget, fortæller, at han er blevet orienteret om henvendelsen fra advokaten og kravet om at få lov at udleje Bankvej 6 100 dage årligt.

- Jeg ved, de har bedt om det, og udvalget er orienteret om reglerne. Vi har endnu ikke behandlet spørgsmålet om, hvorvidt han kan få lov at udleje det 100 dage, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce