Videbæk

Advokat for narkodømte Christian: Der er en lillebitte chance

Christian Nørgaard Pedersen, der blev idømt 10 års fængsel i amfetamin-sagen, forsøger at få sin sag for Højesteret i håb om at blive frikendt. Privatfoto
Procesbevillingsnævnet skal tage stilling til, om hans 10 år lange fængselsstraf i amfetaminsagen skal for Højesteret.

TROLDHEDE: Selvom muligheden er lille, skal den afprøves. Derfor har den narkodømte Christian Nørgaard Pedersen fra Troldhede sendt en ansøgning til Procesbevillingsnævnet om at få Højesteret til at kigge på den dom på 10 års fængsel, som han fik i den store amfetaminsag, der trak flere tråde til det vestjyske.

Kort tid efter dommen i december 2018 sendte han ansøgningen i samarbejde med sin nye advokat Karoline Normann fra advokatfirmaet Stagetorn.

- Jeg synes, der er en lillebitte chance. Den er ikke enorm, og det ved han også godt. Men det er et spørgsmål om enten bare at give op eller prøve de muligheder, der er, fortæller Karoline Normann.

Procesbevillingsnævnet

Procesbevillingsnævnet, der er et uafhængigt organ, tager blandt andet stilling til både civile sager og straffesager, der er afgjort ved by- og landsretter, kan appelleres til Højesteret.

For at få en appeltilladelse kræver det, at en sag indeholder principielle retslige spørgsmål, eller at andre særlige grunde taler derfor.

Nævnet har hjemme i København og består af fem medlemmer, heriblandt en højesteretsdommer, en landsdommer og en byretsdommer samt en advokat og en jurist fra universitetet.

DNA-beviset

Christian Nørgaard Pedersen har siden sin anholdelse i sagen i april 2017 nægtet, at han var en del af den organisation, der både producerede og solgte over 100 kilo amfetamin.

Hans bedste ven og forretningspartner, Per Nielsen, blev dømt for at være en af hovedmændene i sagen og fik en dom på 15 års fængsel.

Christian Nørgaard Pedersen blev primært dømt, fordi hans DNA blev fundet på tape, der var viklet om dunke med amfetaminolie, som stod i en garage i Fiskbæk.

Det er netop spørgsmålet om, hvorvidt han alene blev dømt på DNA-beviset, der er omdrejningspunktet i ansøgningen til Procesbevillingsnævnet.

- Vi er nødt til at prøve, for hvad er alternativet, fortæller Mette Nørgaard Pedersen, der er gift og har tre børn med Christian Nørgaard Pedersen og har støttet sin mand under hele forløbet.

Intet svar endnu

Torsdag var Mette Nørgaard Pedersen i kriminalmagasinet Station2 for at fortælle familiens historie, ligesom hun tidligere har gjort i Dagbladet.

- Hvis jeg var i tvivl om hans uskyld, ville jeg ikke stå frem. Jeg går det kun, fordi jeg er sikker, siger hun.

Selvom det er seks måneder siden, nævnet modtog ansøgningen, er der endnu ikke kommet et svar. Sagsbehandlingstiden er sædvanligvis tre måneder, men det trækker ofte ud, oplyser Karoline Normann, der dog håber på et snarligt svar.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven