Annonce
Debat

Advarsel: Denne avis kan indeholde billeder og beskrivelser af holdninger, som kan virke stødende

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Forleden mistede Dagbladet en abonnent. Han var blevet vred på os. Rigtig vred. Og han er endda et både fredeligt og venligt menneske - jeg ved det, for jeg kender ham.

Årsagen: Et billede i Avisen Danmark, der udkommer som anden sektion til blandt andet denne avis. En reportage fortalte om sønderjyske landmænd, som holdt én af de mange traktordemonstrationer, der i denne tid fylder både landets veje og byernes gader i sympati med minkavlerne. Det, der fik vores nu tidligere læser op i det røde felt, var et fotografi af en plakat fra demonstrationen.

Plakaten forestiller statsminister Mette Frederiksen (S) samt partilederne Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (EL) iført naziuniformer. "Når I viderebringer et billede, der er så langt fra virkeligheden, så viderebringer I også budskabet om, at regeringen er at sammenligne med nazister og fascister. Jeg vil IKKE støtte en avis, der har de holdninger", skrev han.

Den i øvrigt på alle måder ordentlige meningsudveksling, som fulgte, førte ikke til enighed. Jeg havde ikke held med mine forsøg på at forklare, at journalister og fotografer ikke er sat i verden som bannerførere for den ene eller den anden sag; at reporterne ikke har holdningerne - de formidler dem. Og at der er en verden til forskel.


Reporterne har ikke holdningerne - de formidler dem. Der er en verden til forskel.


Er det helt ude over skrænten at trække nazikortet i forhold til landets statsminister? Ja. En sønderjysk landmand er åbenbart ikke enig med mig. Men skal medierne lade være med at vise, at nazikortet blev trukket? Nej. Det skal vi ikke.

Debattonen er hård, både på de såkaldt sociale medier og på plakater i den virkelige verden. Det kan føles trygt at holde sig i et ekkokammer, hvor vi kun møder dem, vi er enige med. Seriøse medier giver flere perspektiver på verden. Nogle af dem kan virke stødende. Så som jeg skrev til min tidligere læser: Risikoen er overhængende for, at du fortsat vil møde både ord og billeder, der beskriver noget, du er uenig i, her i avisen.

Selv er jeg altid nysgerrig efter at høre, hvad andre mener - især, når de mener noget andet, end jeg selv gør. Det er nok derfor, mit job er sådan en fornøjelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce