Annonce
Videbæk

ABC viser millionoverskud: - Omsætningen er vokset pænt

ABC Lavpris oplyser, at det samlede resultat for hele kæden lyder på et overskud efter skat på tæt ved 34 millioner i det seneste regnskabsår. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Årets overskud for supermarkedskæden ABC Lavpris er bedre end sidste år, og ledelsen er optimistisk.

Videbæk: ABC Lavpris, der i dag består 14 butikker i Jylland og Fyn, har netop offentliggjort regnskabet for sidste år.

Her er resultatet ganske stabilt, og endda en lille halv million bedre end året før.

I alt lyder det samlede resultat for hele kæden på et overskud efter skat på tæt ved 34 millioner, og det er ifølge ledelsen i ABC Lavpris tilfredsstillende.

- Omsætningen er vokset pænt, og dette er hjulpet godt på vej af en stigende kundestrøm, fortæller Ejvind Okholm, der er direktør i ABC Lavpris-kæden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Store forventninger

ABC Lavpris er en selvstændig og familiejet supermarkedskæde med godt og vel 38 år på bagen. I dag har kæden cirka 650 ansatte fordelt på de 14 butikker, og omsætningen har rundet 1,3 milliarder om året.

- I de kommende år står vi over for nogle større investeringer i et nyt it-system og nye Co2 køle- og fryseanlæg. Vores solide økonomiske fundament gør, at vi kan foretage disse investeringer i et hurtigt tempo med de langsigtede briller på, siger Ejvind Okholm.

Kæden har i øvrigt planer om at udvide, og der er købt en grund til formålet i Fredericia, hvor der efter planen skal åbne butik i starten af 2021. På trods af større investeringer forventer ledelsen et resultat på samme niveau i det kommende regnskabsår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce