x
Annonce
Videbæk

ABC viser millionoverskud: - Omsætningen er vokset pænt

ABC Lavpris oplyser, at det samlede resultat for hele kæden lyder på et overskud efter skat på tæt ved 34 millioner i det seneste regnskabsår. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Årets overskud for supermarkedskæden ABC Lavpris er bedre end sidste år, og ledelsen er optimistisk.

Videbæk: ABC Lavpris, der i dag består 14 butikker i Jylland og Fyn, har netop offentliggjort regnskabet for sidste år.

Her er resultatet ganske stabilt, og endda en lille halv million bedre end året før.

I alt lyder det samlede resultat for hele kæden på et overskud efter skat på tæt ved 34 millioner, og det er ifølge ledelsen i ABC Lavpris tilfredsstillende.

- Omsætningen er vokset pænt, og dette er hjulpet godt på vej af en stigende kundestrøm, fortæller Ejvind Okholm, der er direktør i ABC Lavpris-kæden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Store forventninger

ABC Lavpris er en selvstændig og familiejet supermarkedskæde med godt og vel 38 år på bagen. I dag har kæden cirka 650 ansatte fordelt på de 14 butikker, og omsætningen har rundet 1,3 milliarder om året.

- I de kommende år står vi over for nogle større investeringer i et nyt it-system og nye Co2 køle- og fryseanlæg. Vores solide økonomiske fundament gør, at vi kan foretage disse investeringer i et hurtigt tempo med de langsigtede briller på, siger Ejvind Okholm.

Kæden har i øvrigt planer om at udvide, og der er købt en grund til formålet i Fredericia, hvor der efter planen skal åbne butik i starten af 2021. På trods af større investeringer forventer ledelsen et resultat på samme niveau i det kommende regnskabsår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce