x
Annonce
Videbæk

ABC Lavpris har købt byggegrund i Haderslev

Oprydningen på grunden har skabt opmærksomhed,. Her giver en nysgerrig nabo sit besyv med: - Ja, tænk, at der ligger sådan en stor fin grund her. Nu har jeg også fået udsigt til Vinkelvej, fortæller Bent Juhl, beboer på Lindedal entreprenør Allan Madsen.

ABC Lavpris har ryddet et stort vildtvoksende skovareal mellem Lindedal og Vinkelvej i Haderslev, men i første omgang skal der kun sås græs på arealet.

Videbæk/Haderslev: ABC Lavpris, der så dagens lys i Videbæk for mange år siden, har længe haft kig på Haderslev.

Kæden har allerede erhvervet en grund mellem Lindedal og Vinkelvej med henblik på at bygge en ny dagligvarebutik. Det bekræfter kædens direktør Ejvind Okholm.

Grunden med adresse på Lindedal 22 B har ligget ubenyttet hen i mange år.

Nu er butikskædens entreprenør Allan Madsen fra AM Entreprice i Ribe rykket ind med sine store maskiner.

"Junglen" er fældet, og der har åbenbaret sig en attraktiv byggegrund på 7.246 kvadratmeter med mulighed for både en større dagligvarebutik og masser af parkeringspladser.

Men det bliver ikke lige nu, at ABC Lavpris bygger i Haderslev, ifølge kæde-direktøren.

- Nu starter vi med at rydde op, for grunden var meget tilgroet med vildtvoksende træer. Vi skrev et brev til naboerne dernede, om de havde nogle indvendinger mod, at vi gik i gang med at rydde op. Det var heldigvis ikke tilfældet, fortæller Ejvind Okholm.

Annonce

ABC Lavpris

ABC Lavpris er en dansk privatejet dagligvarekæde, der blev etableret af fætrene Esper og Henning Tobiasen i 1981, hvor de i fællesskab købte et minimarked i Videbæk. I dag består ABC Lavpris af 13 store lavpris supermarkeder med en årlig omsætning på godt og vel en milliard. Kæden beskæftiger cirka 500 ansatte i de 13 butikker, der primært er placeret i mindre provinsbyer i det sydlige og vestlige Jylland. I Haderslev Kommune er der i forvejen en ABC Lavpris i Gram.ABC Lavpris har hovedkontor og centrallager i Tarm.

Allan Madsen er fast entreprenør for ABC Lavpris. Han har fældet "junglen" og kørt bunker af affald væk, men der er stadig masser af arbejde, inden der kan sås græs.- Vi har fundet gamle cykler, metal, jern, Martini-flasker, dyreknogler og en masse andre sjove ting, fortæller Allan Madsen.

Købt grunden af busselskab

I tidernes morgen var det busselskabet Haderslev, der havde grunden, og ABC Lavpris købte den af Tide Bus Danmark A/S i efteråret.

- Vi har købt den for i første omgang at have den liggende til en fremtidig butik. Når oprydningsarbejdet er afsluttet, sår vi græs på hele arealet, fortæller Ejvind Okholm.

Han kan ikke sige, hvornår ABC vil bygge i Haderslev.

- Men det bliver i hvert fald ikke i indeværende år. Vi har gang i et stort projekt i Randers, hvor vi har købt Tranekjærcentret og skal lave butik i hele underetagen. Vi regner med, at vi tager beslutningen om Haderslev først i 2018, fortæller Ejvind Okholm.

Lokalplanen for området giver allerede i dag mulighed for at opføre en dagligvarebutik.

- Vi har været i dialog med Haderslev Kommune, men vi har ikke søgt om om noget endnu overhovedet. Så vidt er vi slet ikke endnu, understreger Ejvind Okholm.

Nogle synes måske, at Haderslev har nok dagligvarebutikker i forvejen, men ABC Lavpris ser altid muligheder i at være i et område, hvor der sker udvikling.

- Haderslev er en god handelsby og har altid været det. Det er også en by, folk fra andre byer kører til for at handle ind, konstaterer Ejvind Okholm.

Grunden har indkørsel fra Lindedal, men når der kommer en butik vil den naturlige indkørsel være Vinkelvej, hvor butikken kommer til at ligge lige overfor Rødbro Dør- og Vinduesfabrik.
Der kommer mange folk og spørger folkene på pladsen, om de må htage noget træ til brændeovnen. - Det må de godt, hvis de selv saver det op og læsser det på traileren, fortæller entreprenøren.
Grunden mellem Vinkelvej og Lindedal har i mange år lagt ubemærket hen som en vildtvoksende skov.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce