x
Annonce
Videbæk

ABC-indbrud: Tyve ville save sig ind i butikken - fra oven

Natten til torsdag forsøgte to gerningsmænd at bryde ind hos ABC fra taget. Det lykkedes imidlertid ikke. Arkivfoto

Indbrudstyve udløste alarmen hos ABC Lavpris, da de forsøgte at save huller i loftspladerne til et lagerrum.

Videbæk: Selv om indbrudstyve både var bevæbnet med en stiksav og en plan, så mislykkedes det for dem at bryde ind hos ABC Lavpris i Videbæk natten til torsdag. Det oplyser lokalpolitiet i Ringkøbing.

Kort før klokken to kravlede mindst to gerningsmænd op på taget af bygningen, hvor de skruede en tagplade af for at komme indenfor. Tyvene gik efterfølgende i gang med at save huller i butikkens loftsplader - både til et gangareal og til et lagerrum.

Rystelserne fik dog alarmen til at gå, og det skræmte tilsyneladende tyvene, der med værktøjet under armen stak af fra stedet.

Hos ABC Lavpris ærgrer bestyrer Magnus Halkjær Christensen sig over de ubudne gæster.

- De har ødelagt en hel del. I går havde vi en tømrer forbi for at lukket hullet i taget. Loftet har vi først kunnet få repareret efter at politiet havde været forbi, fortæller han.

Det er ikke første gang, at ABC Lavpris har været udsat for indbrud.

- Heldigvis bliver der længere og længere imellem, men vi gør også hvad vi kan, siger bestyreren hos ABC.

Supermarkedet har både alarmer og overvågningskameraer, som skal gøre livet besværligt for netop indbrudstyve.

Butikken har overvågningsbilleder af gerningsmændene fra torsdag nat. De viser ifølge Magnus Halkjær Christensen, at der var tale om mindst to gerningsmænd. Billederne vil nu blive sendt videre til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce