Annonce
Navne

Aase Jakobsen er død

Annonce

Tarm: Dagbladet har modtaget denne nekrolog om Aase Jakobsen af Tom Ebbe Jakobsen, Højervej 7, Silkeborg. Aase Jakobsen var gift med Sv. Ebbe Jakobsen, der var præst i Tarm fra 1963 til 1988 samt provst i Skjern provsti. Præsteparret boede i Tarm fra 1963 til 1997:

Aase Jakobsen, Risskov er 96 år gammelt stille sovet ind.

Aase Jakobsen var født i Aarhus og tog efter endt realeksamen uddannelsen til sygeplejeske på Aarhus Amtssygehus.

Efter giftemålet med Sv. Ebbe Jakobsen i 1948 bosatte parret sig først i Viborg og dernæst i Aalborg, hvor ægtefællen virkede som præst frem til 1963, først ved Sankt Markus kirken og efterfølgende ved Ansgars kirken. Fra 1963 og 25 år frem var parret præstepar i Tarm, hvor ægtefællen desuden var provst for Skjern provsti.

Aase Jakobsen viede en stor del af sit liv til det at være præstekone. Derudover virkede hun i en længere periode som sygeplejeske hos en hudlæge i Tarm og efterfølgende som provsti sekretær.

Kort før Sv. Ebbe Jakobsens død i 1997 flyttede parret tilbage til Aarhus, hvor Aase Jakobsen de følgende 17 år boede i en dejlig og stor lejlighed nær centrum af Aarhus. Kort afstand til by, skov og vand var ideel for Aase Jakobsen, der nød at komme ud i naturen, men som også følte sig meget hjemme i byen. Aase Jakobsen var meget aktiv og udover den ugentlige søndagshøjmesse, deltog hun ofte i møder og arrangementer i tilknytning til de nærliggende kirker.

De seneste godt seks år har Aase Jakobsen boet på plejehjem i Risskov, hvor en tiltagende demens med tiden begrænsede hendes udfoldelsesmuligheder.

Aase og Sv Ebbe Jakobsen fik tre sønner, hvoraf den ene - Poul - døde i 1990. Sønnen Finn bor i Ringkøbing og Tom i Silkeborg. De tre sønner har beriget Aase Jakobsen med seks børnebørn og ti oldebørn samt et på vej.

Aase Jakobsen begraves fra Risskov Kirke, den kirke hvor hun både blev konfirmeret og viet, lørdag den 28. november kl. 13.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Debat

Debat: Vi tager skraldet

Annonce