Annonce
Sport

AaB bryder negativ stime med sikker sejr over Randers

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den negative stime uden sejre blev brudt, da AaB mandag vandt 2-0 ude over Randers FC.

AaB vandt mandag 2-0 ude over Randers FC i Superligaens nedrykningspulje 2 efter fire kampe uden sejr i Superligaen.

AaB var kampen igennem farligst, mens Randers ikke formåede at skabe de store chancer.

Nordjydernes mål blev scoret af angriberen Tom van Weert og midtbanespilleren Lucas Andersen.

Randers er fortsat på førstepladsen i puljen med 44 point, mens AaB er på andenpladsen med 41 point inden sidste spillerunde.

Det var tydeligt fra start, at AaB var tvunget til at vinde, for allerede efter to minutter stod der 0-1.

Det var aalborgensernes superligadebuterende venstreback, Lukas Klitten, der flot lagde et indlæg i panden på Tom van Weert, som nemt kunne bringe udeholdet foran.

Efter scoringen forsøgte Randers at komme længere frem på banen, men det gav plads i den anden ende til AaB-offensiven.

Flere scoringer blev det dog ikke til i første halvleg.

Randers havde svært ved at finde plads i AaB's bagrum, og derfor tilspillede hjemmeholdet sig heller ikke nogen store chancer i første halvleg.

Fra anden halvlegs start var Randers dog tæt på at udligne, da angriberen Emil Riis hamrede bolden på overliggeren i det 50. minut.

Men det var udeholdet, der i anden halvleg udbyggede føringen.

Efter 69 minutter fandt AaB-profilen Lucas Andersen plads i feltet, og med et træk forbi Randers-keeperen Patrik Carlgren kunne han score til slutresultat 0-2.

Hjemmeholdet lykkedes heller ikke med at score i anden halvleg, og derfor har AaB stadig mulighed for at nå førstepladsen inden sidste spillerunde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce