Annonce
Tarm

99-årig i højskole på 11. år

Hilda Grønborg, ældste deltager, nyder formiddagen ved vinduet for enden af forreste bord. Foto: Bodil Kronborg
Hilda Grønborg, som har været med alle år, giver udtryk for tilfredshed med højskoleformiddagene i Ådum Forsamlingshus og har sin faste plads.

Ådum: Højskoleformiddagene i Ådum Forsamlingshus begyndte i 2009 og har lige fra starten været et tilløbsstykke, hvor deltagerne har kunnet fylde salen år efter år. Hver sæson har der været nye emner og foredragsholdere, som har spændt vidt og givet tilhørerne både oplysning og indsigt i livets alsidighed.

Den fortsætter nu på ellevte sæson hver anden onsdag indtil sidst i februar, hvor forskellige gæstelærere vil formidle deres viden om valgte emner.

Som tidligere år er der fuldtegnet og de godt 100 tilmeldte mødte op onsdag til kaffe, rundstykker og morgensang, inden foredragsholderen tog over. Tidligere forstander på Vestfyns Efterskole, Poul Petersen, fortalte om sit liv som lærer og desuden en opgave, han fik interesse for med restaurering af gamle danske bygninger i Tranquebar.

Annonce

Trofaste deltagere

Mange af deltagerne kommer år efter år fra Ådum og omegn. Den ældste er 99-årige Hilda Grønborg, som har været med alle år. Hilda giver udtryk for tilfredshed med formiddagene. Hun har sin faste plads ved et af de øverste borde, hvor hun sidder godt ved siden af sin datter og for det meste kendte bordfæller.

- Det er en hyggelig formiddag, siger Hilda, som synes, det er flot, bestyrelsen kan finde noget nyt til hver gang.

Overskrifterne tyder da også på meget forskelligt: "Fra blå blink til rollator", "Dagligt liv i topsikret fængsel", "Livskvalitet i kirken og på kroen" med flere.

I bestyrelsen sidder Dagmar Vestergaard, Aase Hedevang, Tove Christensen, Margit Plauborg og Mette Højlund.

/ Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce