Annonce
Indland

977 er konstateret smittet med coronavirus i Danmark

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Antallet af registrerede tilfælde af coronavirus i Danmark er opjusteret tirsdag eftermiddag til 977.

En opdatering af antallet af smittede med coronavirus i Danmark viser sent tirsdag eftermiddag, at der er registreret 977 tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut. Tallet var tidligere på dagen 960.

Sundhedsmyndighederne i Danmark tester ikke længere alle med symptomer. Derfor regnes der med, at det reelle smittetal er langt højere.

Der er ved opdateringen tirsdag eftermiddag ikke ændret ved, at der er registreret fire dødsfald, hvor personer har været smittet med coronavirus. Det vides ikke, om virusset er direkte årsag til dødsfaldene.

På Færøerne er der registreret 47 smittetilfælde. Her er 703 personer blevet testet virusset.

Antallet af personer, der er blevet testet, er også opjusteret. 6917 personer i Danmark er nu blevet testet for virusset.

Antallet af smittede har også ført til flere indlæggelser gennem de sidste par dage.

Fra en opgørelse tidligere tirsdag fremgår det, at der i hele landet er 82 personer indlagt med virusset.

18 af de personer er indlagt på intensivafdeling. Fire af de indlagte er i respirator. De fleste af dem, der er indlagt, befinder sig i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er 12 patienter indlagt, men tre af dem, er i respirator.

Tirsdag aften klokken 19.00 holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om den nuværende situation.

Der har været spekuleret i, om regeringen kunne finde på at indføre et egentligt udgangsforbud, som Frankrig har gjort. Men det vil ikke være tilfældet, erfarer Ritzau.

En time efter holder dronning Margrethe tale.

Dronning Margrethe har tidligere på dagen underskrevet den hastelov, der giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mulighed for at tage vidtgående værktøjer i brug for at mindske smitten med coronavirus.

Det vil sige, at loven officielt trådt i kraft.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce