Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Med i alt 800 spillere vil der blive brug for alle RIFs fodboldbaner, når der i pinsen er premiere på fodboldstævnet North Sea Football Cup. Foto: Jonas Kollerup
800 spillere har meldt sig til fodboldstævnet North Sea Football Cup i Ringkøbing. - Vi er superglade, lyder det fra medarrangør, som kalder stævnet for et tilløbsstykke.

RINGKØBING: Der bliver nok at se til for både tilskuere og arrangører, når Ringkøbings første pinsestævnet North Sea Football Cup fløjtes i gang.

Status er nu, at 90 fodboldhold med 800 fodboldspillere i alderen fem til fjorten år har tilmeldt sig stævnet, der spilles i perioden fra 7.-9. juni.

- Vi er superglade for, at vi er oppe på 90 hold blandet på drenge og piger, siger idrætskonsulent hos DGI Vestjylland og kontaktperson på fodboldstævnet, Ole Schmidt.

- Da vi planlagde det, havde vi et håb om, at hvis vi kunne få 60 hold med, så var vi glade, og vi ville blive superglade, hvis vi nåede 80 hold. Så det her er vi rigtig glade for, siger han.

Spilleplanen er i gang med at blive udarbejdet, og det ser ud til, at der vil blive spillet fra klokken ni om morgenen lørdag og til klokken 16-17 stykker om søndagen. Der vil blive spillet på 11-12 baner af gangen.

Beviser at vi har ramt et marked

Det var da heller ikke givet, at så mange ville møde op, for med en placering i et område af landet med op til flere fodboldstævner, kunne man let frygte en gedigen omgang konkurrence fra de mere etablerede stævner.

- Det her beviser vel, at vi har ramt et marked, når der kommer så mange. Når vi taler med de andre, der laver stævner, så ser det ud til, at det også strømmer til med tilmeldinger er, siger Ole Schmidt og forklarer, at der særligt at sket et boost i antallet af deltagende pigehold.

- Vi kan se, at pigefodbold også er blevet rigtig interessant. Jeg tror, fordelingen hedder cirka 30 pigehold, og resten er drengehold, siger han.

Fodboldstævnet får repræsentanter fra Bindslev i det nordligste nordjylland og ellers hele vejen ned gennem Jylland – og længere endnu.

- Allerede her den første gang får vi to tyske hold med. Der kommer et hold fra Hamburg og et fra Schleswig-Holstein. Vi har ikke gjort noget reklame i Tyskland, men vi er super lykkelige over at have fået dem med i stævnets første år, siger Ole Schmidt.

Der bliver næppe tale om en pendlertur fra Hamburg til Ringkøbing, og med et forventet tilskuertal på flere end tusinde gæster til hver af de to dage, skal der overnatningsmuligheder til for de deltagende gæster – både danske som udenlandske.

- Der vil komme rigtig mange mennesker til Ringkøbing. Vi forventer omkring 1000-1500 tilskuere, så det bliver et tilløbsstykke for Ringkøbing, siger Ole Schmidt.

Derfor har man arrangeret muligheder for at leje 25 campingpladser på Cirkuspladsen ved Alkjærstadion med adgang til vand, strøm og toilet og bad.

- Vi regner med, at der kommer til at bo omkring 100 mennesker, siger Ole Schmidt.

Spillere, trænere og lignende kommer til at overnatte på Alkjærskolen, hvor de også vil få mad og drikke.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce