Annonce
Ringkøbing-Skjern

9. klasser får kort comeback til flere fysiske skoledage: Men kun én uge, for så skal de til første eksamen

Skoleleder Morten Mikkelsen fra Videbæk Skole er glad for alle lempelser, efter lærere og elever har tilbragt mange timer bag skærmene. Foto: Johan Gadegaard
Nye restriktioner giver afgangseleverne fire fysiske skoledage om ugen fra på mandag, mens skoler må droppe den faste udeuge for eleverne i 5.-8. klasse, som nu er tilladt.

Videbæk: Når klokken ringer ind til første time på Videbæk Skole på mandag, så vil eleverne i de tre 9. klasser myldre ind i klasselokalerne.

Nye coronarestriktioner betyder nemlig, at afgangseleverne må møde fysisk i skole 80 procent af tiden. Hidtil har de kun været afsted hver anden uge, mens hver anden uge har budt på online-undervisning hjemmefra.

Firedages-ugen er en forbedring, hvis man spørger skoleleder Morten Mikkelsen. Men glæden bliver temmelig kort.

Annonce

- Det er godt nok ikke så lang en periode, at eleverne næsten kan møde på skolen på fuld tid. De begynder jo på skriftlige prøver fra 3. maj. Men både for elevernes og lærernes skyld er det rart at kunne have mere fysisk undervisning, så de kan nå at blive klar til eksamen, siger han.


Heldigvis oplever jeg, at både forældre og elever har været gode til at tilpasse sig i et noget anderledes skoleår.

Morten Mikkelsen, skoleleder på Videbæk Skole


Ifølge distriktsleder Birgit Svendsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune vil en stribe andre skoler i kommunen bruge samme model som i Videbæk, hvor eleverne får fire fysiske dage om ugen.

Udeuge bliver udedag

Til gengæld tyder alt på, at kommunens skoler får sværere ved at udnytte, at det nu bliver tilladt, at eleverne i 5.-8. klasse må vende tilbage til skolens område på fuld tid - den ene uge med almindelig undervisning på skolen, mens den anden uge skal foregå udendørs.

Udeugen kræver nemlig masser af  plads, fordi eleverne ikke må blandes på tværs af klasserne, samtidig kan det være vanskeligt at planlægge en hel uge udendørs med et fornuftigt fagligt eller trivselsmæssigt indhold.

I Videbæk lægger skolelederen op til, at lærerne kan planlægge enkelte dage med fysisk fremmøde i den uge, hvor eleverne ellers har online-undervisning.

- Vi har den udfordring, at vores klasselokaler har meget store vinduer. Det betyder, at det vil forstyrre de andre elever i klasserne, hvis der foregår en hel masse udenfor vinduerne. Og da vi samtidig skal holde eleverne adskilt klassevis, så kan det ikke lade sig gøre at tilbyde hele udeuger, fortæller han.

Annonce

Meget skærmtid

Selv om skolen i Videbæk - og en stribe af kommunens andre skoler - ikke kan udnytte lempelserne fuldt ud, så er skoleleder Morten Mikkelsen glad for, at restriktionerne nu er blevet lempeligere.

- Vi er glade hver gang, der bliver åbnet lidt mere. Det har været en meget lang periode foran skærmene derhjemme, siger han.

Tror du, der er elever og lærere, som er skuffede over, at 5.-8. klasserne ikke kommer mere i skolen, end I lægger op til?

- Det kan sagtens være. Desværre er der nogle retningslinjer, der spænder ben for, at vi kan tilbyde fuldt fremmøde. Heldigvis oplever jeg, at både forældre og elever har været gode til at tilpasse sig i et noget anderledes skoleår, lyder det fra skolelederen fra Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce