Annonce
Ringkøbing

9. klasse kommer ikke til Berlin – rejsebureau er gået konkurs

9. klassen i Lem kommer ikke til Berlin og Brandenburger Tor - hvor muren engang stod som på dette arkivfoto -  i denne omgang.  Foto: /ritzau (AP/POLFOTO/arkiv)
Lem Skole har 47.000 kroner ude at svømme efter at have bestilt rejse hos Berlinspecialisten.
Annonce

Lem: Verdammt!

De 17 elever i 9. klassen på Lem Skole ærgrer sig. De havde glædet sig til at komme til Berlin i uge 47, men i går fik de at vide, at turen er aflyst. Og det skyldes ikke den opblussede corona, som ellers sætter en stopper for lejrskoler i disse dage. Aflysningen skyldes, at rejsebureauet Berlinspecialisten onsdag indgav konkursbegæring.

Lem Skole havde netop indbetalt sidste rate af de i alt 47.000 kroner, som rejsen koster. Rejsen er betalt af Lem Skole. Elevernes forældre har således ikke skulle spæde til på nogen måde.

Pengene må nu formodes at være tabt, men selskabet er medlem af Rejsegarantifonden, så Lem Skole har sendt en ansøgning ind for at få pengene retur.

- Det ærgrer de unge mennesker, men de vidste nok godt, at en aflysning kunne ramme dem, da Ringkøbing-Skjern Kommune jo er højrød på grund af coronaen. Vi ville derfor ikke have fået lov at rejse til Berlin, som det ser ud i øjeblikket. Men de var ikke forberedte på, at det skulle være en konkurs, der ødelagde turen, siger skoleleder Marianne Kipker.

Annonce

Andre ture

Der er dog allerede meldt nye ture ud, der kan mildne skuffelsen i 9. klassen.

- De er blevet lovet, at der kommer til at ske noget til foråret. De har et valgfag, hvor de i april skal til København fra torsdag til lørdag. Det kan måske i stedet blive til en hel uge, eller også kan der laves en tur til Hamborg til foråret, afhængig af coronaen, siger Marianne Kipker.

I sidste uge måtte Lem Skole aflyse en tur til Bornholm.

Det er fjerde gang, Lem Skole skulle have været ud at rejse med Berlinspecialisten, der blev stiftet i 2005. Selskabet har til huse i Silkeborg og er ejet af Claus Thurø Brandt Andersen og Susan Andersen, der er bosat i Ebeltoft.


Det ærgrer de unge mennesker, men de vidste nok godt, at en aflysning kunne ramme dem, da Ringkøbing-Skjern Kommune jo er højrød på grund af coronaen.

Marianne Kipker, skoleleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce