Annonce
Ringkøbing-Skjern

9. december-nissen: - Jeg kan lide at holde gang i gryden

Hvem kan denne nisse være? Foto: Poul Osmundsen
Dagens nisse lever af at fremstille produkter til byggeindustrien, trafiksektoren og til landbruget. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.
Annonce
Karsten Sandal.

Hvor bor du?

I Ølstrup; vi byggede et hus for ti år siden, og vi er glade for at bo her.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Jeg kigger over i min kompagnons have; han bor lige over for mig.

Hvad arbejder du med?

Nu skal jeg jo helst ikke afsløre for meget, så jeg vil sige, at vi lever af at fremstille produkter til byggeindustrien, trafiksektoren og til landbruget.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

En 50-60 timer. Jeg arbejder dog ikke i weekenden; jeg prøver at begrænse mig til mandag-fredag.

Hvad spiser du juleaften?

And og risalamande. Det er en familietradition, som jeg er vokset op med.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Når der er noget, der lykkes.

Hvordan vil andre beskrive dig?

Det ved jeg ikke rigtig... Var det for en del år siden, ville der nok være nogen, der sagde noget mindre pænt om mig. I dag er jeg nok blevet lidt mere "rund". Jeg tror, de fleste vil sige, at jeg er ikke kedelig. Jeg er i alt fald sen til at gå hjem, når der er fest! Og så vil folk nok også sige, at jeg er god til at få ting til at ske. Jeg kan lide at holde "gang i gryden".

Hvad ved folk ikke om dig?

Der er nok mange, der ikke ved, hvor meget af en hjemmefødning jeg er. Jeg er født i Ølstrup, og bortset fra to år, da jeg var på Brejninggaard Efterskole, har jeg boet her hele mit liv.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

Det, der virkelig glæder mig, er, at i 2020 skal vi ikke bygge en ny fabrik på Sjælland! Det har vi gjort i 2018 og 2019, og den har taget en masse tid, både at bygge og køre ind. Jeg glæder mig over, at i 2020 skal vi bare holde niveauet.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce