Annonce
Skjern

8A er tilbage i udeskolen: Nu skal fællesskabet styrkes efter lang tid bag skærmen

En af øvelserne handlede om at bygge et tårn af spaghetti, og naturligvis skulle det måles efter. Foto: Christian Baadsgaard
For første gang siden før jul var 8A på Amagerskolen samlet til undervisning, og det bød på stjerneløb til Skjerns seværdigheder.

SKJERN: Jeg kan føle mig glad, jeg kan føle mig fri...

Så ved man, at der stadig er håb for fremtiden, når en bunke piger har smidt sig på et tæppe og bryder ud i fællessang med Bamse-klassikeren om den lille båd, der gynger, og det var sådan nogle forårslykkelige og spirende scener, der udspillede sig, da 8A fra Amagerskolen i Skjern var tilbage i skolen efter kun at have set hinanden via skærmen siden december.

Men det blev ikke i klassen, de skulle mødes. Derimod under Per Arnoldis kulturtag ved siden af Pakhuset i Skjern, for det opfylder de tre krav, de lige nu skal leve op til. Det er udendørs, de kan trække i læ - og endelig er der et toilet indenfor rækkevidde.

Som eleverne beskriver det, er der en slags sommerfugle af glæde over at skulle mødes igen.

- Det er jo blevet det normale for mig at sidde hjemme. Så er det helt mærkeligt, når det pludseligt åbner, fortæller Isabella Ertbølle, elev i 8A.

Annonce

Kom på stjerneløb

For klassens dansklærer Susanne Stendorf var det også lidt af en speciel oplevelse. Det var nemlig første gang, hun mødte den klasse, hun har undervist siden januar, hvor hun blev ansat på Amagerskolen.

Lærerne Anja Graakjær Altenburg og Susanne Stendorf har rykket undervisningen udenfor. Det foregår under Kulturtaget ved Pakhuset, for der er læ for eventuel regn, og så er der et toilet i nærheden. Foto: Christian Baadsgaard

Sammen med klassens matematiklærer Anja Graakjær Altenburg havde hun planlagt dagens undervisning.

Et stjerneløb ud til nogle af Skjerns seværdigheder, og således besøgte eleverne blandt andet Holger Danske, Vandtårnet og Skrogets gravsted på Skjern Kirkegård. Derfra skulle de sende selfies hjem til de to lærere - og det er en stribe faglige færdigheder, der skal bruges til det. Men lige nu handler det om det sociale og at styrke relationerne.

Eleverne brød ud i spontan fællessang, da de kunne samles igen, for det var en glædelig dag. Foto: Christian Baadsgaard

- Det kan virkelig gøre noget for trivslen at mødes, og det er noget helt andet at have dem her end at sidde online. Men jeg synes, de har det overraskende godt i forhold til, hvad de selv har sagt, fortæller Anja Graakjær Altenburg.


Det kan virkelig gøre noget for trivslen at mødes, og det er noget helt andet at have dem her end at sidde online. Men jeg synes, de har det overraskende godt i forhold til, hvad de selv har sagt.

Anja Graakjær Altenburg, lærer


Klassen må mødes en gang om ugen, og undervisningen bliver efter samme koncept. Muligvis kan eleverne komme med en bus og ud på udflugt, men ellers bliver det med Skjern som udgangspunkt, og så lægges der vægt på samarbejdsøvelser i grupper.

Annonce

Corona-træthed

Både elever og lærere har gjort sig mange erfaringer med hjemmeundervisning. For nogle elever har det været godt at kunne få ro til at fordybe sig. For andre har det været svært at holde koncentrationen.

- Man kan hurtig blive lidt doven, og man kan hurtigere finde på at se et afsnit af en serie i stedet for at læse et kapitel i en bog, fortæller Carl Blæsbjerg, der synes, at det er rart at mødes med sine klassekammerater, selvom det er begrænset, hvad man kan lave.

Carl Blæsbjerg er ligesom mange andre ved at være coronatræt. Han glæder sig til den dag, han kan slippe for mundbindene og komme ud at rejse igen. Foto: Christian Baadsgaard

Ligesom så mange andre er humøret ramt af corona-træthed.

- Jeg er træt af det, og jeg glæder mig til normale tider, så jeg kan komme ud at rejse igen. Det bliver også dejligt at slippe for at skulle have mundbind på og have en masse af dem i sine jakkelommer, konstaterer Carl Blæsbjerg.

For Isabella Ertbølle er det helt mærkeligt at komme tilbage, når hun har vænnet sig til hjemmeundervisningen. Foto: Christian Baadsgaard
Eleverne sendte selfies hjem til lærerne, blandt andet fra Holger Danske. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Annonce