Annonce
Hvide Sande

800 p-pladser på vej til Søndervig: Nu er det besluttet, hvor de mange parkeringspladser skal være

Der bliver p-pladser (markeret med gult) i den nordlige del af Nyhavn-området, har teknik- og miljøudvalget besluttet. Illustration Ringkøbing-Skjern Kommune.
Teknik- og miljøudvalget vil etablere p-arealet i den nordlige del af Nyhavn-området; det giver flest fordele, mener politikerne. Dermed går de mod Søndervig Centerforenings ønsker om en sydlig placering.

SØNDERVIG: Teknik- og miljøudvalget har nu besluttet, hvor de 800 kommende p-pladser i Nyhavn-området i Søndervig skal placeres.

- Vi vælger at etablere dem i den nordlige del af området, siger teknik- og miljøudvalgets formand, John G. Christensen.

Dermed går udvalget imod Søndervig Centerforenings ønsker om en sydlig placering.

Annonce

Sagen var på udvalgets dagsorden og udspringer af den foroffentlige høring, der har været holdt vedrørende planlægningen af området.

Nyhavnsområdet, der ligger i trekanten mellem Søndervig Landevej, den nye omfartsvej og Søndervig Klitvej - vejstykket fra Søndervigkrydset til dér, hvor vejen støder sammen med omfartsvejen - er tiltænkt en vigtig rolle i forbindelse med etableringen af  Lalandia.

Dels skal det bruges til rekreativ anvendelse og ferie- og fritidsformål, dels til p-pladser, der vil være hårdt brug for, når antallet af gæster i Søndervig ventes at stige.

Nordlig placering

Ikke mindst Søndervig Centerforening har ønsket at placere p-pladser og adgangsvej i syd. Teknik- og miljøforvaltningen er nået frem til, at derved kan der opnås et par fordele, herunder at fodgængerne til og fra bymidten ikke skal passere mellem de private boliger i Nyhavn, og at området i det nordligste Nyhavn kan anvendes til andre funktioner, der kan placeres i landzone.

Teknik- og miljøudvalget finder dog, at der flere ulemper ved denne løsning, understreger John G. Christensen.

- En sydlig placering vil forøge trafikken på Søndervig Klitvej til gene for beboerne på begge sider af vejen, og det vil blive mindre sikkert for de krydsende fodgængere til og fra bymidten, siger han.

Han peger også på, at Søndervig Landevej - altså vejen fra Ringkøbing til Søndervig - er den væsentligste indfaldsvej til Søndervig, og placeres p-pladserne i den sydlige del af Nyhavn, vil de ikke være synlige fra Søndervig Landvej. Der er også risiko for, at bilister fortsætter ind til lyskrydset, før de drejer mod syd ad Søndervig Klitvej, og så går ideen med omfartsvejen fløjten, lyder udvalgsformandens vurdering.

- I udvalget er vi enige om, at den nordlige placering er den bedste. Den giver en kortere og mere sikker og direkte adgang til og fra Søndervig, siger John G. Christensen.

Annonce

Planlægning fortsætter

Teknik- og miljøudvalget besluttede, at når det videre planlægningsmæssige arbejde fortsætter, skal Nyhavn inddeles i to områder. Delområde I, der omfatter p-pladserne mod nord og delområde II mod syd.


I udvalget er vi enige om, at den nordlige placering er den bedste. Den giver en kortere og mere sikker og direkte adgang til og fra Søndervig.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


Delområde II skal have overordnede bestemmelser, der sikrer mere åbne muligheder for at etablere forskellige rekreative funktioner, der kan betegnes som ferie- og fritidsformål, og som kan realiseres i landzone.

Blandt de muligheder, der har været nævnt, er sandskulpturfestival, bagagerumsmarked, fest- og eventplads, helikopterlandingsplads, autocamperpladser, cykeludlejning, minigolfanlæg, fodboldgolf, legeplads og lignende udendørs aktiviteter samt indendørs aktiviteter som paddeltennis, escape-room og hvalpark.

Udlejningsbureauer og ferieboliger i eksisterende bebyggelser har også været nævnt, og det samme har café, restaurant, kiosk, souvenirbutik og lignende funktioner.

Niels Rasmussen (SF) ønskede på nuværende tidspunkt kun at planlægge for delområde I og ønsker at afvente planlægningen af delområde II, indtil muligheden for bymæssig udvikling i dette område er afklaret.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Videbæk For abonnenter

Biogas-anlæg ved Videbæk skal udvides med hal til eksplosiv affald og testanlæg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kæmpe biogas-anlæg endelig på vej ved Hee: Naturbiogas Ejstrup satser på produktion sidst i 2022

Tarm For abonnenter

Godt 5 millioner kroner for 1 kilometer cykelsti: Vejdirektoratet forklarer de dyre kilometer

Ringkøbing-Skjern

DGI vil bruge Naturkraft som trækplaster til årsmøde: Mindst ét bestyrelsesmedlem stopper

Debat

Dagbladet om minkskandalen: Det må koste mere end Mogens Jensens ministerliv

Ringkøbing

Skipper Hagde og Anette Visgaard sælger garnbutik

Tarm For abonnenter

Landsret stadfæstede: 24-årig Tarm-bo er dømt for voldtægt

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Skjern

Havnefogeden gennem 30 år holder til i tyskernes skur - og nyder det: Jeg elsker Stauning Havn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Ballade på Østergade: Politi måtte stoppe flere påvirkede bilister

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Videbæk

Mystisk hærværk i Videbæk: Bilist klippede kædelås over på løbehjul og kørte igen

Annonce