Annonce
Ringkøbing

80 elever venter på at komme i gang: Det ligger ikke i højskolens ånd at tilbyde virtuel undervisning

Benedikte Sten Andersen tiltrådte jobbet som forstander på Vestjyllands Højskole i Velling 1. juni 2020, så hun kender endnu ikke til en hverdag uden en skygge af corona over sig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
80 elever skulle i denne uge være begyndt på Vestjyllands Højskole i Velling, men det har corona-restriktioner sat en midlertidig stopper for.
Annonce

Velling: Som forstander på Vestjyllands Højskole tør Benedikte Sten Andersen ikke gisne om fremtidsudsigterne.

- Hvis jeg kunne kigge ind i en spåkugle, ville jeg gerne. Vi håber bare, at vi kan komme i gang. Men det skal også være på betryggende vis for elever og ansatte.

Der var lagt op til, at 80 unge mennesker skulle være budt velkommen til Velling i søndags,  men det forpurrede de seneste corona-restriktioner. Som så meget andet er landets højskoler lukket ned til foreløbig søndag 17. januar, og derfor kører Vestjyllands Højskole for tiden på lavt blus.

- Det ligger ikke i højskolens ånd at tilbyde virtuel undervisning. Især ikke med et helt nyt hold elever. Vi skriver lidt hilsner fra vestenvinden i en lukket Facebook-gruppe, siger Benedikte Sten Andersen og tilføjer:

- Jeg er omgivet af rigtig gode folk. Der er en god og stærk ånd her.

Annonce

Ingen smitte på skolen

Over alt i landet satte pandemien sit tydelige præg på foråret 2020, hvor højskolerne var lukket ned i godt to måneder. I Velling glæder Benedikte Sten Andersen sig over, at Vestjyllands Højskole er en af de højskoler, der ikke har haft coronasmitte inde bag murene:

- Lærere og elever har været søde til at rette ind med de forskellige retningslinjer og med øget fokus på rengøring, siger forstanderen.

Da der i weekenden før jul blevet taget afsked med efterårsholdet, skete det i vished om, at omkring 30 af eleverne havde besluttet sig for at forsætte på Vestjyllands Højskole efter nytår.


Vi er ved godt mod, og vi holder næbet i flyvehøjde

Benedikte Sten Andersen, forstander på Vestjyllands Højskole


Men gengangerne og de cirka 50 nye elever må altså væbne sig med tålmodighed, da regeringen endnu ikke har meldt ud, om de nuværende restriktioner bliver forlænget.

- Vi er ved godt mod, og vi holder næbet i flyvehøjde, fastslår Benedikte Sten Andersen.

Hun kan glæde sig over, at der også er venteliste på det elevhold, der er programsat til at blive budt velkommen til Vestjylland 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce