Videbæk

!8 oldtimers biler deltog i forårsløbet

18 biler deltog i det traditionelle forårsløb. Pressebillede

Herborg: 18 biler af oldtimer mærkerne Ford A, Goggemobil, Volvo, Morris 1000, Peugeot, Buick, Ford Mustang, Rover, og et par lastbiler deltog, da der blev holdt forårsløb med udgangspunkt i Herborg

Åbningsløbet havde start ved Old Timer Salon hos Claus Bjerregaard i Herborg, hvor deltagerne nød kaffe rundstykker i klublokalerne på Birkmosevej.

Derfra begav alle sig ud på den i forvejen planlagte tur forbi Rækker Mølle, Hanning Bundsbæk over Skjern Enge til et lille stop på Bork Havn.

Her ville mange interesserede gerne se de gamle biler og ejerne viste naturligvis med glæde de forskellige modeller frem.

Fra Bork gik det videre over Værnengene ned gennem ”gammel Gaf ” til den gamle havn ved Esehusene, hvor den medbragte frokost blev indtaget.

Derfra gik turen til Hvide Sande, hvor deltagerne fik en fin modtagelse på Anker Fjord Hospice, hvor Støtteforeningen på hospice var værter for kaffe og hjemmebagt kage. Deltagerne blev vist rundt både indenfor og udenfor og besøget sluttede i Sansehaven, hvor alle nød omgivelserne og den rolige stemning, haven byder på.

Efterfølgende forsatte turen til Søndervig, Ringkøbing og Herborg, hvor dagen sluttede en aftensmad.

Mange ville gerne se nærmere på bilerne under stoppet ved Bork Havn. Pressebillede
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce