x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

77 handicappede borgere må undvære deres ledsager

Karsten Jensen, formand for handicaporganisationerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, accepterer, at ledsageordningen er suspenderet. Arkvifoto: Jørgen Kirk

Ledsageordningen til handicappede er midlertidig lukket ned på grund af coronaen, så de handicappede må undvære deres ledsager, når de vil ud at handle.

Ringkøbing-Skjern: Coronavirussen har sat en stopper for ledsageordningen, som 77 borgere i Ringkøbing-Skjern nyder godt af. Borgerne er fysisk eller psykisk handicappede i en grad, at de er visiterede til at blive hjulpet af en ledsager fra kommunen, når de vil ud at handle - eller bevæge sig til andre aktiviteter uden for hjemmet, hvilket coronaen forhindrer i øjeblikket.

Det er typisk, hvis borgeren er dårligt gående - tommelfingerreglen siger ’hvis borgeren bruger stok’ – at der kan bevilges 15 timers ledsagelse om måneden. Modtageren skal være mellem 18 og 67 år, hjemmeboende eller i botilbud og altså i teorien klare sig selv.

I sidste uge sendte Handicap & Psykiatri-afdelingen brev til de 77 borgere.

”Som vi alle er bekendt med, er der lukket ned for alle ikke akutte funktioner i det offentlige. Det betyder for dig, at din ledsager ikke står til rådighed. Du bør fx klare indkøb over nettet eller finde en anden mulig løsning. Det er selvfølgelig beklageligt, men taget situationen i betragtning er det vurderet at være det mest hensigtsmæssige at gøre”.

Ifølge fagchef Helle Mikkelsen, Handicap & Psykiatri, har ophøret af ordningen kun givet anledning til en enkelt henvendelse fra en borger – som så fik forklaret kommunens argument.

- Kommunernes Landsforeningen har meldt ud, at ledsageordningen ikke er en vital opgave. Der er desuden mulighed for at få bragt varer ud, også medicin fra apoteket, så hensynet til den enkelte borger og ledsageren om ikke at gå ud og derved udsætte sig for en smitterisiko, vejer tungest, siger Helle Mikkelsen.

Da de praktiserende læger alligevel ikke modtager patienter i konsultation, får det ingen praktisk betydning, at de handicappede kan benytte ledsageordningen til lægebesøg.

Den midlertidige lukning af ordningen accepteres af Karsten Jensen, der er formand for de Danske Handicaporganisationer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi står i en ekstraordinær situation, hvor vi alle må yde dét, der skal til. Og vi kan ringe til forretningerne og bede dem bringe varer ud. Jeg synes, det er rimeligt nok. Vi må alle begrænse smitterisikoen.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce