Annonce
Skjern

71.000 fra Skjern til Knæk Cancer

Mette Christensen er overvældet over den opbakning, som Knæk Cancer-tiltaget har fået i Skjern, blandt andet i Centersalen, hvor der var indrettet Knæk Cancer-dagligstue med tombola. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Skjern: - Det er sjældent, at jeg bliver mundlam. Men det er jeg nu, siger bychef i Skjern Handelsforening, Mette Christensen, nu da det foreløbige resultat af indsamlingen i byen i uge 42 er gjort op.

Det blev til 71.715 kroner. Pengene er kommet ind via to dages Knæk Cancer dagligstue med kreativ værksted, tombola, boder og salg af mad og drikke. Der har været aktiviteter i mange af medlemsbutikkerne.

Der er kommet en del via online indsamlingen, og så har en anonym givet 25.000 kroner.

- Først var målet 20.000 kroner. Så blev det 40.000 kroner. Efter weekendens mange besøgende hævede vi målet til 55.000 kroner. Derfor er det også med et kæmpesmil på læben, at jeg nu siger 71.715 kroner. Det er for vildt, siger Mette Christensen.

- Det betyder dog ikke, at vi er færdige med Knæk Cancer, for der kan stadig komme donationer via online indsamlingen. Indtil lørdag morgen klokken seks kan der indbetales via dette link: https://cancer.tv2.dk/profil/skjern-handelsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce